Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:56 | 09/01/2019

Από τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τον τ/σ ΣΚΑΙ, το reader.gr είχε γράψει πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία -για μία σειρά από λόγους- εκτιμά ότι πρόκειται για ενέργεια της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, με κείμενο ανάληψης ευθύνης στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η τρομοκρατική οργάνωση δηλώνει «παρών».

[custom:google-ads]

Η «Ο.Λ.Α.» θα μπορούσε κανείς να πει ότι πραγματοποίησε το... καθιερωμένο της χτύπημα τον Δεκέμβριο, όπως είχε συμβεί στις: 

  • 30/12/2013 με την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι
  • 12/12/2014 με την επίθεση στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στο Ψυχικό.
  • 12/12/2016 με την βόμβα (που δεν εξερράγη) έξω απ’ το υπουργείο Εργασίας
  • 22/12/2017 με την επίθεση (βόμβα και Kalashnikov) στο Εφετείο Αθηνών

Η «Ο.Λ.Α.» βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς θεωρείται μετεξέλιξη του «Επαναστατικού Αγώνα». Μάλιστα, σε παλαιότερα χτυπήματα της «Ο.Λ.Α.», πληροφορίες ανέφεραν ότι οι λεγόμενοι «ληστές του Διστόμου» είχαν συνεργαστεί με τον Νίκο Μαζιώτη.

Στην ΕΛ.ΑΣ. διαβάζουν με ιδιαίτερη προσοχή το κείμενο ανάληψης ευθύνης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν «στάζει αίμα», αλλά κινείται σε περισσότερο πολιτική χροιά. 

Τι λέει η προκήρυξη

«Πρέπει να πούμε πως καμιά ελευθερία του τύπου δεν υφίσταται από τότε που τα ΜΜΕ έγιναν όργανα σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα που αντικαθιστούν την “ενημέρωση” με τη διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε proxys επιχειρηματικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Κυρίως στην τελευταία μνημονιακή οχταετία, όπου το παλιό πολιτικό σύστημα σάπιζε κι άρχισαν να δημιουργούνται κοινωνικές διεργασίες αμφισβήτησης και προλεταριακής ανταρσίας, τα αστικά ΜΜΕ έπαιξαν έναν ειδικό ρόλο στην επιχείρηση διάσωσης του σάπιου οικονομικού και πολιτικού συστήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης της προκήρυξης.

[custom:google-ads]

Η «Ο.Λ.Α.» απορρίπτει τα περί τυφλής βίας και όπως αναφέρεται στο μακροσκελές κείμενο ανάληψης ευθύνης: «Την τυφλή βία δεν θα την δουν στις ενέργειές μας, θα την δουν να αντανακλάται στα πρόσωπα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του Σαχτζάντ Λουκμάν, του Ζακ Κωστόπουλου, του Petrit Zifle, της Αγγελικής Π. και τόσων άλλων ανώνυμων ανθρώπων που ο θάνατός τους έμεινε στην αφάνεια και το σκοτάδι». Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και μία σειρά άλλων γεγονότων που σύμφωνα με τον συντάκτη της προκήρυξης τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που ονοματίζονται κάλυψαν «με ρατσισμό, ξενοφοβία, χυδαίο αντικομουνισμό και φασισμό». 

Στο κείμενο γίνεται προσωπική αναφορά στον Γιάννη Αλαφούζο για τον οποίο η «Ο.Λ.Α.» γράφει στην προκήρυξη της ότι: «εμπλέκεται και σε ένα τεράστιο σκάνδαλο πλιάτσικου και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας της Ρουμανίας μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Τσαουσέσκου», ενώ προσάπτει ότι «παραδοσιακές σχέσεις στοργής και έντονων παθών της οικογένειας Αλαφούζου με τη Νέα Δημοκρατία, και κυρίως με την οικογένεια Μητσοτάκη παρά τις κατά καιρούς διακυμάνσεις, δεν κρύβονται». Ο συντάκτης του κειμένου ανάληψης ευθύνης γράφει ακόμα ότι: «Δε θέλουμε χειροκροτητές των ενεργειών μας, θέλουμε ένα λαό αφυπνισμένο, δραστήριο, να κατεβαίνει στο δρόμο διεκδικώντας τα δικαιώματά του, να παλεύει, να απεργεί, να στέκεται απείθαρχος μπροστά στους δημίους του.

Τέλος, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ζητά: «Να ακονίσουμε ξανά και ξανά τις σκέψεις μας και τα όνειρά μας, πριν μας αλέσει η πολεμική κρεατομηχανή του κεφαλαίου. Να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης των εκμεταλλευτών και των πολεμικών γερακιών τους, ανοίγοντας το δρόμο για το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινοκτημοσύνης, πέρα από τον ασφυκτικό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Πηγή: reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis