Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
17:27 | 09/06/2022

Τελετή ορκωμοσίας των 34 νέων Υπαστυνόμων Β’, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.),πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β΄ Αλέξιος Κουρτέσης.

Τα ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσε o Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, o οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, παρουσία της Διοικήτριας της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Σοφίας Λαμπροπούλου και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Σαλούκα, ο οποίος ανέγνωσε και την Ημερήσια Διαταγή.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επέδωσε επίσης αναμνηστικές πλακέτες σε τρία στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου, που αποφοίτησαν ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής, κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο Υποναύαρχος Νικόλαος Πολέμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υπεύθυνος Γραφείου Διεθνούς Συνεργασίας Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, Υπαστυνόμος Φλώρης Νικάνδρου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Δημήτριος Παντελής, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Ταξίαρχος Ιωάννης Νταλαχάνης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρίζης, άλλοι Ανώτατοι και Ανώτεροι αξιωματικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Χθες, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, o Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας επέδωσε στους 37 απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων τα πτυχία τους, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διοικήτριας της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Σοφίας Λαμπροπούλου και των Διοικητών των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικοί και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

Σημειώνεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση αυτού στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή υλοποιεί κάθε χρόνο πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για την παροχή στοχευμένων γνώσεων στο αστυνομικό προσωπικό από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές της Ακαδημαϊκής κοινότητας, ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς καθώς και από έμπειρους και καταρτισμένους Αξιωματικούς του Σώματος.

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α

 

Εικόνα
α
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis