Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 16/10/2020

Την υπέρτατη βλάβη που θα υποστούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους στην περίπτωση που οδηγηθούν στη φυλακή αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή για την τέλεση νέων αδικημάτων επικαλούνται ο ένας μετά τον άλλον οι καταδικασμένοι για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια τους να μην εκτελεστούν οι αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μέχρι το Εφετείο.

Ο κύκλος της εξέτασης των αιτημάτων των κατηγορουμένων άνοιξε χθες με τους συνηγόρους τους να επιχειρούν να πείσουν τους δικαστές να μην σφραγίσουν την απόφαση τους δείχνοντας το δρόμο για τη φυλακή στους εντολείς τους. Για το λόγο αυτό επιστράτευσαν γονείς, ανίψια, φίλους και συνεργάτες οι οποίοι αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους σε θέματα υγείας , οικογενειακά αλλά και οικονομικά ζητήματα.

Στην πλειοψηφία τους οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές θα μιλήσουν σήμερα ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα επιλέξουν να στηρίξουν το αίτημα τους δίνοντας το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

Το δρόμο «έδειξε» ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, που κάθισε στο εδώλιο. Μαζί του ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος αλλά και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος, μάλιστα, συνόδευσε υποβασταζόμενο τον πατέρα του στο βήμα του μάρτυρα για να στηρίξει το αίτημα του.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 14 έτη, ήταν ο μόνος που μέσω του συνηγόρου του, έκανε γνωστό ότι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής.

«Η χορήγηση αναστολής θα είναι μαχαιριά στα θύματα και τις οικογένειες τους» είναι η θέση που εκφράζει η πολιτική αγωγή σχολιάζοντας τη «μάχη» που δίνουν οι κατηγορούμενοι για να αναστείλουν την εκτέλεση της ποινής που τους επιβλήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτημάτων των καταδικασμένων την σκυτάλη της διαδικασίας θα πάρει η εισαγγελέας της έδρας η οποία θα προτείνει ενώ στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δευτερολογήσουν.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για το ποιοι από τους καταδικασμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στη φυλακή έχει το δικαστήριο το οποίο πιθανολογείται ότι θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis