Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:39 | 19/10/2020

Την πρότασή της ανακοινώνει η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ποιοι από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα εκτίσουν τις ποινές τους και ποιοι μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι 13 καταδικασθέντες.

Η εισαγγελέας προτείνει αναστολή σχεδόν σε όλους τους καταδικασθέντες, ακόμη και σε όσους έχουν καταδικαστεί σε ποινές άνω των 10 ετών, με εξαίρεση τον Γιώργο Ροπυπακιά.

Οι καταδικασθέντες διατύπωσαν τα αιτήματά τους προς το δικαστήριο με κυρίαρχη αιτιολογία, ανάμεσα σε πολλές που επικαλέστηκε η υπεράσπιση, τον μεγάλο χρόνο που θα απαιτηθεί, ώστε να εισαχθεί ξανά η υπόθεση για τη δευτεροβάθμια κρίση της Δικαιοσύνης. Οι συνήγοροι υποστηρίζουν πως μέχρι τον προσδιορισμό της υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι εντολείς τους ουσιαστικά θα έχουν εκτίσει τις ποινές τους (με τις ευνοϊκές διατάξεις του 1/3 έκτισης ή των 3/5 της ποινής κλπ) και επομένως η εκδίκαση της έφεση θα "είναι δώρον άδωρον".

Οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή επικαλέστηκαν όλους τους λόγους που προβλέπονται από τον νόμο (της ανεπανόρθωτης βλάβης που θα υποστούν οι ίδιοι και πρόσωπα που έχουν την φροντίδα τους, ιατρικούς λόγους και άλλους ουσιαστικούς λόγους) και πλέον είναι θέμα ωρών ή μίας ημέρας να αποφασίσει το δικαστήριο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τον καθέναν τους.

Πηγή: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis