Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:38 | 12/10/2020

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφασή της για τα ελαφρυντικά. Τι θα γίνει με τις ποινές. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις της δίκης.

Στον σκληρό πυρήνα της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εισήλθε το δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του για τη χορήγηση ή μη ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους. Θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέα επί των ποινών και η τελική απόφαση των δικαστών.

Ειδικότερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Επιπλέον, δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ούτε για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

-10:27: Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της ΧΑ. Κανένα ελαφρυντικό και για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

-10:26:Εξαιρεση δικαστηρίου ζητά ο Λαγός: Υπαρχει προκατάληψη απενταντι μας. Έχει χαθεί το τεκμήριο αθωότητας. Υπάρχουν στοιχεία και θα έρθει ο συνήγορος μου για να τα δώσει" δήλωσε ο ίδιος.

-10:18: Έφτασε στο Εφετείο ο Γιάννης Λαγός και μπήκε στην αίθουσα

-10:10: Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές χρυσαυγιτών-υποστηρικτών του Γιάννη Λαγού έξω από το Εφετείο, μετά την ένταση με τα μέλη του ΠΑΜΕ

-10:07: Από λεπτό σε λεπτό η κρίσιμη απόφαση του δικαστηρίου.

-10:01: Σύμφωνα με την αστυνομία, κλειστό είναι αυτή την ώρα το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας από το ύψος της λεωφόρου Κηφισίας λόγω της συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών. Όπως διευκρινίζει η Τροχαία θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες στην περιοχή.

-10:00 Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η στάση - στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς: Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας. Δέγλερη, στο τμήμαs της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

-9:54: Έφτασε η Μάγδα Φύσσα. Καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του ΠΑΜΕ.

-9:46: Ένταση στο Εφετείο. Ομάδα υποστηρικτών του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού επιχείρησαν να πλησιάσουν τους συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν αφού είχαν προλάβει να ρίξουν ένα καφέ. Πρόκειται για πέντε άτομα.

-9:34: Έκλεισε μόλις η κάθοδος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

-9:32: Δεν πέρασε του Λαγού. Οι αρχές απαγόρευσαν συγκέντρωση οπαδών του Γιάννη Λαγού έξω από το εφετείο στην οποία είχε καλέσε ο ίδιος. Ο ευρωβουλευτής είναι προκλητικός στις αναρτήσεις του τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα θα είναι παρών στο δικαστήριο.

-9:31: Το πλαίσιο των ποινών: Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.
 Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

-9:30: Συνεχίζεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στις 10:00 η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα ελαφρυντικά.

Πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αφού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τα ελαφρυντικά για τους δικαζόμενους πολιτικούς αλλά και για τους δράστες, στελέχη και μέλη της ΧΑ διαφόρων δολοφονικών επιθέσεων, με κορυφαία εκείνη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου θα αρχίσει την πρόταση της επί των ποινών για το σύνολο των κατηγορουμένων αλλά και για το σύνολο των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Ανεξάρτητα από την αρχική της πρόταση για την ενοχή των κατηγορουμένων, όπου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης, διεύθυνσης ή συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας σήμερα, όπως συμβαίνει πάντα, θα προτείνει για τις ποινές με βάση τη δικαστική απόφαση περί ενοχής και με βάση το πλαίσιο που θέτει ο νόμος για κάθε αδίκημα.

Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου επί των ποινών το πιθανότερο είναι να εκδοθεί σήμερα αργά το απόγευμα, ενώ αύριο Τρίτη, εκτός απροόπτου οι δικαστές μετά από αγορεύσεις των συνηγόρων, θα αποφασίσουν τελικά ποιοι από τους καταδικασθέντες θα πάνε μέσα και ποιοι θα μείνουν έξω με αναστολή.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis