Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:31 | 13/10/2020

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ισόβια για τον Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους .

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Τα ελαφρυντικά

Το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικό από την ομάδα των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών μόνο στους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μιχάλη-Αβράμη Αρβανίτη (σύννομο βίο) και Νίκο Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια). Tο πλαίσιο ποινών για αυτούς κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη.

Με πολυετείς καθείρξεις κινδυνεύουν οι συγκατηγορούμενοί του που δεν έλαβαν ελαφρυντικό, όπως ο Ιωάννης Καζαντόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν έλαβαν κανένα ελαφρυντικό, έχει πλαίσιο ποινών 10 έως 15 έτη.

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis