Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 19/10/2020

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, πλέον, για την κρίσιμη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία θα σφραγιστεί το…εισιτήριο των καταδικασμένων για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Η εισαγγελέας της έδρας στις 11 το πρωί προτείνει για την τύχη των κατηγορουμένων η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ζήτησε από τους δικαστές αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο. Οι καταδικασθέντες επικαλέστηκαν θέματα υγείας, οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους ενώ επιστράτευσαν συγγενείς, φίλους και συνεργάτες για να στηρίξουν τα επιχειρήματα τους. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δεν έδωσε  το «παρών» στο δικαστήριο, ξεκαθάρισε πως δεν ζητεί τίποτα γνωρίζοντας, άλλωστε, πως ο εγκλεισμός του, μετά την ομόφωνη καταδίκη του χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε ισόβια και 14 χρόνια είναι μονόδρομος.

Όλα τα άλλοτε πανίσχυρα μέλη της Χρυσής Αυγής ζήτησαν να μην οδηγηθούν στη φυλακή. Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά  και ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος, μάλιστα, επέλεξε να υποβάλλει ο ίδιος το αίτημα του στο δικαστήριο υπογραμμίζοντας πως είναι αθώος και κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη στην περίπτωση που οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής στήριξαν, επίσης, με την παρουσία τους τα αιτήματα τους για αναστολή. Αυτός που διαφοροποιήθηκε ήταν ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος αφού αρχικά εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δικαστών , η οποία απορρίφθηκε, και αμέσως μετά ταξίδεψε για τις Βρυξέλες  στη συνέχεια έκανε γνωστό, μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν διεκδικεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Η δήλωση του αυτή συνοδεύτηκε από την καταγγελία ότι το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά σε βάρος του με αποτέλεσμα να τον καταδικάσει «βάση εντολών» και προανήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αμέσως μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστολών το λόγο θα λάβουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης και στη συνέχεια οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν, εκτιμάται το αργότερο μέχρι την Τρίτη, για το αν και ποιοι από τους καταδικασθέντες από το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής  αλλά και από τα μέλη της που συμμετείχαν, σύμφωνα με το δικαστήριο, στην εγκληματική οργάνωση και πρωταγωνίστησαν σε εγκληματικές πράξεις θα οδηγηθούν τελικά στις φυλακές.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis