Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 29/03/2022

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν την Τρίτη 5 Απριλίου οι πέντε από τους επτά αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνελήφθησαν την 6η Δεκεμβρίου του 2019 σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Πάτρας και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατηγορούνται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται και για κακουργήματα. Μάλιστα την ημέρα της δίκης, δεν αποκλείεται να βρεθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου αντιεξουσιαστές και από την Πάτρα, ενώ όπως αναφέρει ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα αναχωρήσουν λεωφορεία με προορισμό τον Πύργο, αφού έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης στις 9 το πρωί.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 20:07 την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στο κέντρο της Πάτρας, όπου διεξήχθη πορεία στη μνήμη του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τη στιγμή που η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη , ομάδα διαδηλωτών βγήκε από το κύριο σώμα της πορείας και άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και σε ρίψη βομβίδων κρότου – λάμψης, με σκοπό να απωθήσει τους διαδηλωτές. Από την ρίψη μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι. Άμεσα παρενέβη η Πυροσβεστική και η φωτιά στο μπαλκόνι σβήστηκε. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης έγινε αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ το κέντρο της Πάτρας παρέμεινε κλειστό για ώρες.

Πηγή:  patrisnews.com

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis