Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 22/12/2021

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgRw0Cb2Cxx0RwvAtsQpr0RkWN3eCpos0xn3cE1VfPLQI1Xo-zqL06xn_bPiuizM8_LlBB1N8H3Opo9YR0Zmmz3Bwpw6XHgxHPsmYqNc3IfHg0yqgyMcMHJLgoBC7IjDh4VsQbZ1V5MS8aMgpaHUqCyy8nFdj_vOzwn97Xs6E0tbUgTwlPZT0CcTrsK=s1080

«Στον Frontex, εργάζομαι ως υπεύθυνη πληροφοριών για τη Μονάδα Ανάλυσης Κινδύνου. Ένα από τα κύρια καθήκοντά μου είναι ο συντονισμός της συγκέντρωσης πληροφοριών μετά από συνεντεύξεις με μετανάστες. Φροντίζουμε ότι κάθε άτομο που πέρασε τα σύνορα αναγνωρίζεται σωστά.


Θέλουμε να καταλάβουμε ποιοι είναι, από που ήρθαν και πώς έφτασαν. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε συγκεντρώνονται αργότερα σε διαφορετικά έγγραφα όπως αναλυτικές εκθέσεις ή η Ετήσια Ανάλυση Κινδύνου που δημοσιεύει ο Frontex κάθε άνοιξη.

Πρόκειται για μια πολύ απαιτητική δουλειά που απαιτεί πολλή υπευθυνότητα, κατανόηση και γνώση. Έχουμε τις στενότερες επαφές με τους μετανάστες που παρέχει μια μοναδική δυνατότητα αναγνώρισης ευπαθών ομάδων, για παράδειγμα ανηλίκων ή θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που είναι εξαντλημένοι από ταξίδια επειδή περπάτησαν για μέρες, θύματα εγκληματικών δραστηριοτήτων που ξόδεψαν όλες τις οικονομίες τους ή ακόμα και χρεώθηκαν.

Για να εκτελέσετε αυτή τη δουλειά είναι σημαντικό να παρατηρήσετε, να έχετε καλές δεξιότητες λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας και να εμπλουτίζετε συνεχώς τις γνώσεις σας σε διαφορετικές μεταναστευτικές διαδρομές, πολιτική και κοινωνική κατάσταση των χωρών προέλευσης, διέλευσης και αναχώρησης.

Η Frontex παρέχει πρόσθετη εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη στις χώρες υποδοχής της. Ο οργανισμός μοιράζεται γνώση όχι μόνο των χωρών της ΕΕ αλλά και των εταίρων του στα Δυτικά Βαλκάνια”.

Οι αστυνομικοί της ενημέρωσης πραγματοποιούν εθελοντικές και ανώνυμες συνεντεύξεις με μετανάστες προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για ανάλυση κινδύνου, για την παράτυπη μετανάστευση και άλλα διασυνοριακά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων και της τρομοκρατίας εφαρμόζοντας adeq Τεχνικές συνεντεύξεων. Αυτό είναι ένα από τα προφίλ του μόνιμου σώματος της ΕΕ, της πρώτης ένστολης υπηρεσίας της ΕΕ που βρίσκεται εκεί για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη της ΕΕ στη διαχείριση των συνόρων.
 
Πηγή:  bordernews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis