Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 17/06/2020

Παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δημάρχου Αθηναίων και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου τελέστηκε φέτος το καθιερωμένο από τις Ομοσπονδίες μας, τρισάγιο, στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009, από αδίστακτους τρομοκράτες, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος, στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Η δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων αστυνομικών τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο ΚΙΟΥΛΟ και τον ιερέα Χρήστο ΛΟΓΑΡΑ, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα και Δροσοπούλου στα Πατήσια, όπου τη στυγερή δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, θυμίζει σε όλους η αναθηματική στήλη που έχει τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, στο συγκεκριμένο σημείο, από τις Ομοσπονδίες μας.

Στην τελετή παρέστησαν μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ο οποίος εκπροσώπησε και την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο  Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,  ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Σταύρος ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ, οι εκπρόσωποι του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κα Πόπη ΡΑΝΤΖΟΥ και κ. Γεώργιος ΒΟΥΛΤΣΙΟΥΔΗΣ, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Κωνσταντίνος ΡΗΓΑΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγος κ. Πέτρος ΤΖΕΦΕΡΗΣ, ο βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης ΣΑΝΙΔΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κ. Σπυρίδων ΛΑΣΚΟΣ, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών κ. Χρήστος ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ανώτεροι Αξιωματικοί Διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών μας, Προεδρεία Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και πολλοί συνάδελφοι.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους Πεσόντες στις επάλξεις του καθήκοντος συναδέλφους μας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, τόνισε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει να υπενθυμίζει το διαρκές χρέος της Πολιτείας απέναντι στους 131, συνολικά, αδικοχαμένους συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια, ένα χρέος που σημαίνει διαρκή μέριμνα για τη θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού με την κατάλληλη εκπαίδευση και τον επαρκή εξοπλισμό, ώστε κάθε αστυνομικός να είναι διασφαλισμένος όπου και όποτε τον καλεί το καθήκον.

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό, τόνισε ότι η πολιτεία δεν έχει ακόμα νομοθετήσει την επικινδυνότητα της εργασίας μας, ενώ απευθυνόμενος και στον Δήμαρχο Αθηναίων, του υπενθύμισε τη δέσμευση που είχε δώσει κατά την τελευταία συνάντησή μας σχετικά με τη μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, ως ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς της αστυνομίας, αλλά και καταδίκης της τρομοκρατίας.

Ο κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, στη συνέχεια, ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας, έλαβε το λόγο τονίζοντας ότι «η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και τη βία, μας αφορά όλους. Τη μάχη αυτή δεν την δίνει μόνη της η Αστυνομία, τη δίνει όλη η πόλη. Το ελάχιστο που μπορεί να πράξει ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνο για να τιμήσουμε και να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη των θυμάτων, αλλά και για να στείλουμε ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα, είναι η μετονομασία της οδού. Γι’ αυτό είναι δικιά μας δέσμευση να φέρουμε την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες εβδομάδες. Είναι ίσως περισσότερο σημαντικό όσο ποτέ, να γίνει αυτό αυτή τη στιγμή, διότι αισθάνομαι την ανάγκη να το πω δημόσια, πιστεύοντας ότι ερμηνεύω και όλους τους Αθηναίους. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Ελληνική Αστυνομία -κύριε Αρχηγέ σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για την πόλη μας- κι έχουμε βεβαίως την τύχη να έχουμε και μια Πολιτική Ηγεσία, η οποία δείχνει αποφασιστικότητα, τόλμη και αποτελεσματικότητα. Έχετε την ευγνωμοσύνη μας κύριε Υπουργέ».

Για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, οι σημερινές δεσμεύσεις του Δημάρχου Αθηναίων, αποτελούν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, ωστόσο η πολιτεία δεν πρέπει να περιοριστεί στον ισχυρό συμβολισμό της αναμενόμενης από χρόνια, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά να προβεί σε σειρά και άλλων αυτονόητων αποφάσεων για τη θωράκιση του λειτουργήματός μας. Εμείς ως συνδικαλιστές, θα σταθούμε αρωγός στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ώστε το διαχρονικό αίτημά μας να ικανοποιηθεί επιτέλους, ως αυτονόητο αίτημα και της ίδιας της κοινωνίας, χωρίς φοβίες και ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Ανάλογη εκδήλωση, με επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχιφύλακα Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και στο σημείο της δολοφονίας του, στο Δίστομο Βοιωτίας.

Την Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας και Ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν η οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, ο εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΤΣΑΤΣΗΣ, Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και πολλοί συνάδελφοι.

Οι Ομοσπονδίες μας διαχρονικά δεν ξεχνούν τους συναδέλφους μας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος και στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να κατοχυρώνει σταθερά ένα περιβάλλον ασφαλείας προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός ΓραμματέαςO ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΓεώργιοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis