Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομια
14:26 | 23/10/2022

Σημεία από την συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, «Στο Κόκκινο 105,5» στους Σπύρο Ραπανάκη και Γιάννη Σμυρλάκη (19-10-2022)

-        Η προσπάθεια υποβάθμισης από τον ΠΘ της καταγγελίας της 19χρονης, ο οποίος μίλησε για "κατάχρηση εξουσίας" για μια κοπέλα η οποία βιάστηκε από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας έρχεται ως συνέχεια από την ίδια Κυβέρνηση που έχει συστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία αφού απέλυσε το 2014 με Υπουργό τον κ. Μητσοτάκη τους φύλακες και τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων. Μιλάνε για ασφάλεια αλλά εννοούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό, εφαρμόζουν τον αυταρχισμό και καταστολή ως μόνη απάντηση

Διαβάστε επίσης

-        Υποχωρεί συνεχώς το κράτος δικαίου και αυτό επισημαίνεται   και   από   τον   Συνήγορο   του   Πολίτη   στις   εκθέσεις   του,   συνεχώς   μας τραβάνε   το   αυτί   από  την  Ευρώπη   σε   θέματα   από   το   σωφρονισμό   μέχρι   τις επαναπροωθήσεις και το ότι κοινωνικές ομάδες γίνονται αόρατες.

-        Ακόμα και σε επίπεδο στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων και στην Κορινθία η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που παραδώσαμε, με αστυνομικούς να κάνουν παραπάνω βάρδιες, χωρίς κατάλληλες υποδομές και μέσα προκειμένου να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα.

-        Η ασφάλεια των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες άλλωστε χτίζεται με ενισχυμένες δομές υγείας και  παιδείας, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ταχυδρομεία τραπεζικά καταστήματα, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά που όλα αυτά , έχουν ξηλωθεί ή καταργηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

-        Πρέπει όμως εκτός από την επαρκή στελέχωση, οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται   σωστά, ώστε να μην εκθέτουν   το   σώμα,   όπου    υπηρετούν αρκετοί άνθρωποι που σέβονται την κοινωνία και τις αρχές του κράτους δικαίου και τα δικαιώματα.

-        Που θα είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης και του νόμου και θα ξέρουν ότι είναι υπόλογοι απέναντι Σύνταγμα και τους νόμους και ότι δεν είναι υπεράνω αυτών.

-        Η πύκνωση των υποθέσεων, σε κεντρικό περισσότερο επίπεδο, δείχνει πια ξεκάθαρα ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

-        Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό   έχουμε  οικογένειες   που  διώχνονται   από   τα   σπίτια, απελαύνονται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τους, τα κέντρα κράτησης έχουν γεμίσει με ανθρώπους που ζουν 10 και 20 χρόνια στη χώρα.

-        Είναι  σαφές  ότι  η  περικοπή  δικαιωμάτων  και  εγγυήσεων     ξεκινά  από  τους  πιο αδύναμους και μετά γενικεύονται σε όλο τον πληθυσμό.

-        Η άμεση και έμμεση κάλυψη σε περιστατικά αυθαιρεσίας από την πολιτική ηγεσία δημιουργεί ένα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης το οποίο ενισχύεται από τις ανισότητες που αυξάνονται.-

-        Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια όταν 3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχειας, όταν η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

-        Στην   περίπτωση  του  παιδοβιασμού   στον  Κολωνό  θα  πρέπει   να  εξασφαλιστεί  ότι αντιμετωπίζονται   όλοι   το   ίδιο   και   ιδίως   οι   άνθρωποι   που   είναι   σε   θέσεις   ευθύνης, πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο και ακόμα πιο αυστηρά.

-        Το   παρατηρητήριο   και   ο   μηχανισμός   διερεύνησης   περιστατικών   αστυνομικής αυθαιρεσίας  που ιδρύθηκε  από την  κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ, με  συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν αξιοποιείται ουσιαστικά.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis