Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:03 | 09/06/2020

Στο έργο των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στη μη οικονομική επιβράβευσή τους από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κ. Ραγκούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε  στον  ΑΝΤ1  λέγοντας ότι «τo μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Αστυνομίας που την υπηρετούν, άνδρες και γυναίκες, περίπου 40 με 50 χιλιάδες άνθρωποι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μάλιστα  κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, που δεν αποτιμώνται ούτε επιδοκιμάζονται πρακτικά από την κυβέρνηση.

Η απόδειξη γι΄αυτό είναι ότι, ενώ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αστυνομικοί έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και μέσα στον κορωνοϊό και στον Έβρο, δεν έχουν λάβει ούτε ένα επίδομα επιδοκιμασίας κι επιβράβευσης αυτής της προσπάθειας που έχουν κάνει  ούτε τα Χριστούγεννα, που η κυβέρνηση έδωσε αντίστοιχο επίδομα και καλά έκανε στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων,  ούτε τώρα για τον κορωνοϊό. Έχουμε μία Ελληνική Αστυνομία που στο μεγαλύτερο  μέρος δίνει τον καλύτερό της εαυτό και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια κι έχουμε και μία κυβέρνηση που τους έχει εγκαταλείψει πλήρως ως προς αυτό». 

  Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι  τα  κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας  προσβάλλουν το σύνολο των άρτια εκπαιδευμένων και σκληρά εργαζομένων αστυνομικών λέγοντας ότι «υπάρχουν κρούσματα αυθαίρετης και έκνομης αστυνομική βίας, σοβαρά. Έχει πληθύνει η κάκιστη αντιμετώπιση από την κυβέρνηση αυτών των κρουσμάτων.

Έχουμε καταγγείλει πραγματικά περιστατικά μέσα στη Βουλή. Αυτά τα κρούσματα η κυβέρνηση προσπαθεί να τα συγκαλύψει, δεν τα οδηγεί στη διαφάνεια και στον έλεγχο, όπως πρέπει, για να τιμωρηθούν και να μην επιβαρύνονται και να μη συκοφαντείται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Αστυνομικών.

Πίσω από όλα αυτά υποκρύπτεται η κυβερνητική προεκλογική ρητορική ότι «θα σας φέρω την ασφάλεια σ΄έναν μήνα μέσα»: έλεγε ο κύριος Μητσοτάκης ότι εγώ θα καθαρίσω τον Ρουβίκωνα  στις 8 Ιουλίου κι ο Ρουβίκωνας προχθές του πετούσε τρικάκια έξω από το γραφείο του, έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι σ΄ένα μήνα θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων και προχθές τα Εξάρχεια πάλι καίγονταν. Για να ικανοποιήσει αυτήν την προεκλογική ρητορική προσέλαβε 1.500 ειδικούς φρουρούς αναξιοκρατικά χωρίς πανελλήνιες και χωρίς ΑΣΕΠ και ανεκπαίδευτους τους έριξε στη μάχη της ομάδας ΔΙΑΣ».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis