Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
21:14 | 03/07/2022

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ. Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο 5ο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) όπου συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ως πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ειδικότερα χαιρετίζοντας «εκ μέρους των προοδευτικών πολιτικών κομμάτων της αριστεράς και της οικολογίας του Συμβουλίου της Ευρώπης» και εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «μαζί με τον πρώην Πρόεδρό μας Tiny Kox που είναι σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαζί με τους συντρόφους σας και συντρόφους μας Feleknas Uca και Hişyar Özsoy αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Demirtas, ο Kavala και άλλοι φυλακισμένοι που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές». «Δεν παλεύετε μόνο για τους εαυτούς σας. Δεν παλεύετε μόνο για τους Κούρδους ή τους Τούρκους», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, για να τονίσει: «Αγωνίζεστε για την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία στην Ευρώπη. Και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στα σχέδια για νέα εισβολή στη Συρία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ. Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε επίσης

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας: «Πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκφοβίσουν αλλά δεν ξέρουν ότι όσο πιο σκληρά διώκουν τις ιδέες σας, τόσο πιο ισχυρές γίνονται. Θα νικήσετε για εσάς και για εμάς. Ζήτω το HDP».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς- αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, υπεύθυνος Ευρωπαικών θεμάτων, της ΚΟ- και Νίνα Κασιμάτη, όπως και ο Νεκτάριος Μπουγδάνης του Τομέα Διεθνών Σχέσεων, εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σημειώνεται δε ότι «το HDP αποτελεί το μοναδικό κόμμα στην Τουρκία που δεν υιοθετεί ακραίες εθνικιστικές θέσεις, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα και τα δικαιώματα, σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρών διώξεων σε βάρος του. Χιλιάδες μέλη του βρίσκονται στις φυλακές ενώ εκκρεμεί δικαστικό αίτημα πλήρους απαγόρευσης του».

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis