Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΠΘ
09:56 | 30/05/2022

Μετά από άλλη μία νύχτα ταραχών στο ΑΠΘ τα ξημερώματα του Σαββάτου και τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν -εντός και εκτός του πανεπιστημίου- ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής δικαιολόγησε την αστυνομική παρουσία εντός των ΑΕΙ.

«Μπορεί να είναι λάθος μήνυμα και στην κοινωνία να μπουν αστυνομικοί μέσα στα Πανεπιστήμια γιατί γίνονται βίαιες ενέργειες μέσα εκεί. Ο κόσμος στέλνει τα παιδιά του να μάθουν γράμματα και όχι να παίζουν πετροπόλεμο και να ρίχνουν μολότοφ. Είχαν γίνει άνδρα ανομίας. Βγαίνανε έξω από τα πανεπιστήμια, έκαναν έκτροπα, έριχναν μολότοφ σε αστυνομικούς,  έκαιγαν καταστήματα και μετά έμπαιναν μέσα και είχαν άσυλο. Άσυλο σε τι; Στην ανομία και όχι στις ιδέες. Άρα αυτοί οι ίδιοι που έκαναν και κάνουν επεισόδια στο ΑΠΘ επιβάλλουν να είναι η αστυνομία εκεί», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Καλλιακμάνης.

Αναφερόμενος στις εικόνες βίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στις αλλαγές που έχουν επέλθει όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ότι «παλαιότερα καιγόταν όλη η Αθήνα, καιγόταν η Θεσσαλονίκη. Καθημερινά είχαμε επεισόδια. Το πρόβλημα ήταν γενικό».

Και όπως ανέφερε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, «όσοι συνεχίζουν να κάνουν έκτροπα επιβάλλουν την παρουσία της αστυνομίας εκεί. Κανένας δεν το θέλει. Καμία κυβέρνηση και καμία αστυνομία δεν θέλει να έχει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Όταν όμως το επιβάλλουν αυτές οι καταστάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη μένει να φανεί αν θα πετύχει το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας που ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου καταρχήν με περιπολίες έξω από τα πανεπιστήμια».

ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis