Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 23/05/2019

Λίγο η ψυχραιμία μιας ηλικιωμένης που προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει 12.000 ευρώ για να μην πάει φυλακή η κόρη της που τάχα προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και λίγο η εμπειρία μιας γυναίκας αστυνομικού που ανέλαβε να πάει αντί γι' αυτήν στο ραντεβού για την πληρωμή, οδήγησαν στην σύλληψη του «εισπράκτορα» της σπείρας απατεώνων!

Η γυναίκα που στοχοποίησαν οι δράστες ενημέρωσε άμεσα τους αστυνομικούς της Ασφαλείας ότι κάποιος που παρίστανε τον... συνάδελφό τους της ζήτησε χρήματα για να μην μπλέξει η κόρης της η οποία δήθεν τραυμάτισε θανάσιμα έναν ανήλικο. Όπως τους είπε, είχε κλείσει ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα... νεκροταφείο στην Δυτική Αχαΐα!

[custom:google-ads]

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση και η γυναίκα αστυνομικός πήγε στο σημείο συνάντησης κρατώντας μια σακούλα με τα χρήματα. Μόλις εμφανίστηκε ένας 42χρονος αλλοδαπός και την πήρε στα χέρια του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκεται και σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης, καθώς είχε εκδώσει πλαστά τιμολόγια με στοιχεία άλλου προσώπου και χρησιμοποιούσε πλαστές σφραγίδες. Εκτός αυτού, προέκυψε ότι η σπείρα είχε εξαπατήσει άλλες τρεις ηλικιωμένες στην Πάτρα, την Κάτω Αχαΐα και την Βάρδα Ηλείας, οι οποίες τους είχαν δώσει μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ!

Στο αυτοκίνητο και στην κατοικία του 42χρονου, αλλά και πάνω του, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δυο χρυσά δαχτυλίδια και τέσσερα χρυσά βραχιόλια που προέρχονταν από τις κλοπές και απάτες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να ταυτοποιηθούν και οι συνεργοί του.

Πηγή:   protothema.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis