Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:09 | 03/12/2020

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, σημειώνοντας πως συνάδελφοί του αστυνομικοί, που τους έβρισκαν θετικούς στον κορονοϊό, έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, με αφορμή τα τρία θύματα αστυνομικούς από κορονοϊό, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει η αστυνομία, την περίοδο της πανδημίας, καταγγέλλοντας πως οι αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, ενώ η πολιτεία φαίνεται να τους έχει ξεχάσει.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος κατήγγειλε, συγκεκριμένα, ότι συνάδελφοί του, αστυνομικοί, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία, ενώ την ίδια ώρα οι έλεγχοι παραμένουν δειγματοληπτικοί, καθώς ο αριθμός των τεστ δεν επαρκεί για το σύνολο του προσωπικού.

Μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε πως έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό περίπου 500 μέλη της αστυνομίας, εκ των οποίων 30 νοσούν και σήμερα 3 βρίσκονται στην εντατική.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, με την σημαντική αύξηση στις νυχτερινές περιπολίες, τα τεστ που γίνονται στο προσωπικό δεν επαρκούν, ενώ, παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο Γρηγόρης Γερακαράκος, αστυνομικοί πιέζονται από τις υπηρεσίες τους να κάνουν ιδιωτικά τους απαραίτητους ελέγχους για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ τόνισε πως οι καταγγελίες για την εργασία αστυνομικών θετικών στον κορονοϊό είναι επώνυμες, ενώ ανέφερε και το παράδειγμα διοικητή, που ενώ είχε νοσήσει στενό συγγενικό του πρόσωπο, εξακολουθούσε να πηγαίνει στην υπηρεσία του, παρά τον κίνδυνο να είναι και ο ίδιος θετικός και να κολλήσουν και άλλα μέλη του προσωπικού.

Πηγή: reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis