Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
19:44 | 27/10/2022

Γραφείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εντός του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE, αποκτά μέχρι το τέλος του 2022 ή το αργότερο τις αρχές του 2023 η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο αυτόνομο περίπτερο, όπου λειτουργεί κάθε χρόνο η «Cheap Art», κατά τη διάρκεια των γενικών εκθέσεων του Σεπτεμβρίου.

Το σχετικό συμφωνητικό παραχώρησης υπεγράφη το πρωί μεταξύ του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ι.Ποττάκη και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκου Ποζρικίδη, στα γραφεία διοίκησης της εταιρείας, δίνοντας στον θεσμό τη δυνατότητα πιο ευχερούς δραστηριοποίησης στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, από όπου προέρχεται κάθε χρόνο περίπου το ένα τρίτο των υποθέσεων που διαχειρίζεται. «Μια προσπάθεια 25 ετών καταλήγει, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα υπογράφουμε το συμφωνητικό για την εγκατάσταση της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια εγκατάσταση που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τις δικές μας δραστηριότητες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ποττάκης, προσθέτοντας ότι το ένα τρίτο του όγκου των υποθέσεων που διαχειρίζεται ο Συνήγορος προέρχεται από την περιοχή και αφορά κυρίως καταγγελίες σχετικές με την κοινωνική ασφάλιση, θέματα φορολογικά, αλλά και οικιστικά και άλλα.

Ο κ. Ποττάκης ευχαρίστησε επίσης για τη συνεισφορά του τον βουλευτή Χαράλαμπο Καστανίδη (σ.σ. επί των ημερών του οποίου, ως αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το 1995, είχε μπει στην «αφετηρία» το πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία του θεσμού, αλλά ο οποίος συνέβαλε και στις συζητήσεις για την εγκατάσταση στη ΔΕΘ, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού).

Ο κ. Ποττάκης διευκρίνισε ακόμα ότι στόχος είναι το γραφείο στη Θεσσαλονίκη να εξελιχθεί σε κόμβο και να αναπτυχθεί από άποψη αριθμού απασχολούμενων ατόμων, καθώς πέραν της διαχείρισης των καταγγελιών των πολιτών, ο Συνήγορος εκτελεί και σειρά άλλων δράσεων στη βόρεια Ελλάδα, όπως οι επιθεωρήσεις προαναχωρησιακών χώρων για αλλοδαπούς που απελαύνονται, ενώ θέλει να αναπτύξει ακόμα εντονότερη διεθνή δράση, με ορμητήριο και τη Θεσσαλονίκη. Σε δηλώσεις του πριν από την υπογραφή του συμφωνητικού, στην οποία ήταν παρών, όπως και ο κ. Καστανίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ένας πολύ σημαντικός οργανισμός, που βοηθάει την κοινωνία να διεκδικεί τα δικαιώματά της, εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη.

Σε δημοσιογραφικό ερώτημα, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες και οι κατεδαφίσεις περιπτέρων για τη δημιουργία του νέου εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ (σ.σ. οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το 2024, δηλαδή περίπου έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση του Συνηγόρου του Πολίτη στον χώρο), ο κ. Τζήκας απάντησε ότι θα ήταν μεγάλη χαρά της ΔΕΘ να φιλοξενήσει τον θεσμό στις νέες εγκαταστάσεις της, αλλά το θέμα θα εξεταστεί στη νέα περίοδο για τη ΔΕΘ. Από την πλευρά της ΔΕΘ-Helexpo AE, παρών στην τελετή της υπογραφής ήταν και γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα η Θάλεια Ρουκουνάκη, ειδική επιστήμονας και συντονίστρια έργου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), η Στέλλα Κοσμά, προϊσταμένη Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης, υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης έργου ΕΟΧ και Αλεξάνδρα Πολιτοστάθη, υπεύθυνη επικοινωνίας έργου ΕΟΧ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis