Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 15/05/2022

Για την υπερασπιστική γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, μίλησε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Όπως είπε, δεν θα ζητηθούν από την πλευρά του ελαφρυντικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.  «Ο εντολέας μου το έχει αποκλείσει, αλλά κι εγώ δεν θα το ζητούσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει ο συζυγοκτόνος σημείωσε ότι, δεδομένου της καταδικαστικής απόφασης, θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν από την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε πως, «οι μεταγενέστερες πράξεις δεν συμπεριλαμβάνονται» στην εξέταση της ποινής. Δηλαδή, ο σκύλος, η τοποθέτηση του μωρού δίπλα στην νεκρή μητέρα του και η σκηνοθεσία που ακολούθησε δεν αφορούν στην ποινή που επιβάλλεται για το έγκλημα.

Σημειώνεται ότι, αν αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά, «σπάνε» τα ισόβια.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: “Kαταστράφηκαν τα πάντα, δεν υπάρχει συγχώρεση”

Έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του αποτρόπαιου εγκλήματος που διέπραξε εμφανίζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δολοφόνησε την σύζυγό του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Στα πρώτα του λόγια, μετά τη μαραθώνια απολογία στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζητεί την τιμωρία του, αναφέροντας στον ΑΝΤ1: «Καταστράφηκαν τα πάντα. Η συγχώρεση δεν υπάρχει καν σαν λέξη. Η συγχώρεση είναι πολύ μικρή λέξη για αυτό το οποίο έγινε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να με συγχωρήσει και πώς. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Δολοφόνησα την σύζυγό μου και το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς. Καταστράφηκα κι ο ίδιος».

www.enikos.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis