Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 29/06/2021

Αναμενόμενη ήταν εν πολλοίς η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, να δώσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν, και όχι σε αυτή του δολοφόνου της στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων έλαβε την απόφαση αυτή με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού. Ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στο μόλις ενός έτους βρέφος.

Οι γονείς του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το μωρό πέντε ημέρες τον μήνα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και μόνο στην Αλόννησο.

Η αντίδραση της Σούζαν Κράουτς και το ταξίδι στην Αθήνα

Έτσι, η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς, ξεκίνησε χθες το ταξίδι από την Αλόννησο στην Αθήνα, για να παραλάβει την εγγονή της από την άλλη του γιαγιά, στην Αγία Παρασκευή, για να τη φέρει στο μέρος όπου μεγάλωσε η μάνα της και θα μεγαλώσει και η ίδια.

Την κ. Σουζάνα, όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο του thenewspaper.gr, την περίμενε στον Βόλο ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης με το αυτοκίνητό του, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τους δημοσιογράφους, συνεννοήθηκε με τον καπετάνιο του πλοίου και μπήκε στο γκαράζ του πλοίου για να την παραλάβει.

Αφού τόνισε ότι "η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι", ο κ. Χαρμάνης είπε στον ΑΝΤ1 ότι "θα παρακολουθείται στενά από την Εισαγγελία Βόλου η πορεία του παιδιού και αν κάτι δεν πάει καλά, αν διαπιστώσουν ότι το ανήλικο δεν μεγαλώνει με τις προδιαγραφές που πρέπει να μεγαλώνει ένα ανήλικο με τις ιδιαιτερότητες της Λυδίας, η απόφαση μπορεί να αλλάξει".

"Η μητέρα της Καρολάιν αρχικά αντέδρασε με κλάματα", είπε ο συνήγορος της, μετά την απόφαση για ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε εκείνη, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Χαρμάνης, "στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας θα βλέπει την κόρη της, την Καρολάιν, αλλά μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει αυτή η γυναίκα".

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, συνήγορο του 33χρονου, ο πιλότος αποδέχθηκε την απόφαση της δικαιοσύνης, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πρώτο μέλημά του είναι η ασφάλεια του παιδιού.

"Προφανώς υπάρχει αποδοχή για την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Το μοναδικό που λέει εξαρχής ο εντολέας μου είναι το καλύτερο δυνατό για το τέκνο του. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη και αυτή και μόνο θα κρίνει ποιες είναι οι απαραίτητες συνθήκες, πώς πρέπει να είναι η επιμέλεια και πώς πρέπει να είναι η επικοινωνία για αυτό" δήλωσε ο δικηγόρος στο Mega και την εκπομπή "Live News".

Κόλαφος για τον συζυγοκτόνο το σκεπτικό της Εισαγγελίας

Καταπέλτης είναι το σκεπτικό που διατυπώνει στην πολυσέλιδη διάταξή της η Εισαγγελία Ανηλίκων, αφού κρίνει τον συζυγοκτόνο ως άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών. "Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει...", αναφέρει μεταξύ άλλων η εισαγγελική Αρχή,

Μάλιστα, αφιερώνει ιδιαίτερο κεφάλαιο για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκ των πραγμάτων, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως γονέας.

Αναφερόμενη στη διάπραξη της δολοφονίας και τη στέρηση της μητρικής φροντίδας της μικρής Λυδίας διά βίου, η εισαγγελία σημειώνει: "Επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε τη σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού".

Και συνεχίζει: "Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ' ο χρόνο το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στην διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στην συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας".

Ακόμα, η εισαγγελέας ανηλίκων της Αθήνας, επικαλείται στη διάταξή της, τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, που έχουν θετικό αποτύπωμα και για τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα. Σημαντικά πλεονεκτήματα παρουσιάζει κατά την κρίση της, ως τόπος διαβίωσης, η Αλόνησσος, που πέραν όλων των άλλων εξασφαλίζει και την αναγκαία απόσταση από τον τόπο όπου θα εξελιχθεί η δίκη, που κατά τα διαφαινόμενα θα επακολουθήσει και από την λογικά επόμενη υπερδιέγερση συναισθημάτων στο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα της.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis