Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 24/04/2022

Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, ο οποίος «έσπασε» και ομολόγησε στους αστυνομικούς 37 ημέρες μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η έναρξη της δίκης έφερε ξανά στην επιφάνεια λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο πιλότος μελέτησε και εκτέλεσε το νοσηρό σχέδιό του. Η στάση του μέσα στο δικαστήριο, οι σημειώσεις που κρατούσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η επιλογή του να υποβάλλει εκείνος ερωτήσεις στους μάρτυρες, ακόμα και το αίτημα στους αστυνομικούς να του τακτοποιήσουν καλύτερα το μικρόφωνο που είχε μπροστά του, δείχνει ένα πρόσωπο που «δεν αφήνει τίποτα στην τύχη».

Αυτό αποδείχτηκε και από τον τρόπο που έστησε τη δολοφονική παγίδα στην Κάρολαιν Κράουτς, εξυφαίνοντας το σενάριο ότι η 20χρονη έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών που εισέβαλαν στη μονοκατοικία τους στα Γλυκά Νερά. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα και συνομιλούσαν από την πρώτη στιγμή μαζί του δεν θα ξεχάσουν ποτέ κάποια από τα ψέματα που τόσο φυσικά τους έλεγε. Δεν θα ξεχάσουν ότι προσπαθούσε να τους πείσει ότι οι κακοποιοί έκλεψαν κοσμήματα. Κατά την αυτοψία στο χώρο ο ισχυρισμός του επιβεβαιώθηκε.

Τι είχαν απογίνει όμως τα κοσμήματα; Μετά τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος τα είχε πάρει, τα είχε τοποθετήσει σε ένα σακουλάκι και τα έβαλε στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας του. Μετά από μέρες και αφού είχε ήδη καταθέσει στις Αρχές για τη «ληστεία», πήρε τα κοσμήματα από το ντεπόζιτο της μηχανής του και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Με τον τρόπο αυτό τα εξαφάνισε διά παντός. Το απορριμματοφόρο τα πήρε με αποτέλεσμα να μη βρεθούν ποτέ.

Με την ίδια φυσικότητα είχε πει ότι οι ληστές άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Αυτή ήταν άλλη μία «ψηφίδα» στο «έργο» των ψεμάτων. Στο κάδρο του «ψηφιδωτού» έβαλε ακόμα και το μωρό, το παιδί του, λέγοντας ότι ήταν στο χώρο όταν οι «αδίστακτοι» δολοφονούσαν την Καρολάιν. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μωρό δεν βρισκόταν στη σοφίτα την ώρα του φονικού. Εκτιμούν ότι ήταν στο σαλόνι της μεζονέτας στον κάτω όροφο. Πιστεύουν ότι ο πιλότος δολοφόνησε την 20χρονη και στη συνέχεια τοποθέτησε το μωρό δίπλα στο πτώμα της μητέρας του. Όταν εκείνο κοιμήθηκε, τότε άρχισε να δένεται για να πείσει τους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα ληστείας.

Στο αρχικό στάδιο της έρευνας οι ισχυρισμοί του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχαν γίνει πιστευτοί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία πτυχή της υπόθεσης που θα μείνει ανεξίτηλη είναι οι περιγραφές που έδινε για τους κακοποιούς, με την ΕΛ.ΑΣ. να φτιάχνει ακόμα και σκίτσο του ενός εκ των κακοποιών. Την ίδια περίοδο ήταν σε ισχύ και η επικήρυξη ύψους 300.000 ευρώ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους δράστες της δολοφονίας. Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου έκανε λόγο για «ληστεία μετά φόνου».

«Ήταν περίεργος»

Η αλήθεια, εντούτοις, είναι ότι υπήρξαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί που δεν πείστηκαν από τη «σκηνοθεσία». Ένας από τους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, ύστερα από κλήση για ληστεία, είχε μεταφέρει εμπιστευτικά σε συνάδελφό του: «Η συμπεριφορά του ήταν εξωπραγματική. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον άνθρωπο. Καταλάβαινες από τον τρόπο που συμπεριφερόταν ότι δεν ήταν όπως ένας άνθρωπος που μόλις έχασε τη γυναίκα του».

Κυρίωςb από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και δευτερευόντως τα γραφόμενα στο ημερολόγιο της 20χρονης Καρολάιν από τα οποία προέκυπτε η «ρήξη» στη σχέση του ζευγαριού, αποκάλυψαν την αλήθεια. Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να περάσουν χειροπέδες στον άνθρωπο που είχε καταφέρει αρχικά να πείσει αρκετούς εξ αυτών ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. «Ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ευφυές άτομο», έλεγαν αστυνομικές πηγές.

Το επόμενο βήμα ήταν να στηθεί το «μεγάλο κόλπο». Μία καλοστημένη επιχείρηση για τη σύλληψή του. Αρχικά στόχος ήταν να «ταρακουνηθεί» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Να καταλάβει ότι η ώρα της σύλληψής του πλησιάζει και να μην επαναλάβει στην κατάθεσή του τα ψέματα που έλεγε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Άλλωστε στο μεταξύ είχαν προκύψει σημαντικά στοιχεία από την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μέρος του σχεδίου ήταν το ελικόπτερο, το οποίο έφτασε «εκκωφαντικά» στην Αλόννησο, δημιουργώντας την αίσθηση στον 33χρονο ότι «οι αστυνομικοί γνωρίζουν» και «ο χρόνος του τελείωσε».

Για το λόγο αυτό μία ημέρα νωρίτερα είχαν γίνει διαρροές από την Αστυνομία σε ΜΜΕ ότι «έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση και επίκειται σύλληψη». Ο 33χρονος καθ’ ομολογία δράστης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ως μάρτυρας, ωστόσο, ήξερε καλά ότι στην ουσία εξεταζόταν ως ύποπτος. Το κλίμα ωστόσο που τεχνητά δημιουργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για να «ταρακουνήσει» τον 33χρονο πιλότο δεν θα ήταν αρκετό για να ομολογήσει ο δράστης, εάν δεν συνοδευόταν από αδιάσειστα στοιχεία που «στρίμωξαν» στον… τοίχο.

Η ομολογία του δράστη πάντως ήταν το μεγάλο στοίχημα που είχαν βάλει οι αστυνομικοί με τον εαυτό τους.

Το ημερολόγιο

Η «ρήξη» στη σχέση του ζευγαριού είχε επέλθει καιρό πριν. Η Καρολάιν ήθελε να «δραπετεύσει», σύμφωνα με το ημερολόγιό της. Από τα γραφόμενά της προέκυπτε ότι ήθελε εδώ και καιρό να πάρει διαζύγιο και ότι δεν είχε ήδη προχωρήσει σε αυτό το βήμα γιατί θεωρούσε ότι αυτό θα έκανε κακό στο παιδί. Ωστόσο, από τις σημειώσεις ήταν σαφές ότι ήταν πια αποφασισμένη να χωρίσει και να πάει να μείνει μόνη της σε άλλο σπίτι. Ίσως αυτό να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Ο 33χρονος πιλότος φαίνεται ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, ακόμα και μετά την ομολογία του, προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στη σύζυγό του.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι αυτό έκανε και κατά τη συνάντηση που είχε –μετά την ομολογία του- με δύο ψυχολόγους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο 33χρονος επέμενε ότι η 20χρονη είχε γίνει επιθετική, ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι κάποιες φορές έφτανε στο σημείο να τον χτυπάει.

Το χρονικό του εγκλήματος

Οι αστυνομικοί αποκρυπτογράφησαν το χρονικό της δολοφονίας. Από την έρευνα και την κατάθεση του πιλότου προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα: 00.00 η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα. Στις 00:25 έστειλε μήνυμα στον πιλότο, και τον αποκαλούσε ανόητο 00:30 από τις κάμερες φαίνεται ο πιλότος ξαπλωμένος στο καναπέ του σαλονιού να κρατάει αγκαλιά το μωρό. Στις 1:30 ο πιλότος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό. Στις 04.00 τα ξημερώματα ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Στις 04.11 δολοφονείται η Καρολάιν. Στις 4.20 σκοτώνει το σκύλο 06.16 και ο πιλότος τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση.

Η απολογία του Μπάμπη

 

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ο 33χρονος είχε αναφέρει: «Μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. "Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω", έλεγε και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει στη σοφίτα και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί».

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis