Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:10 | 22/12/2019

Πειρατές επιτέθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε τέσσερα πλοία που στέκονταν αρόδο στο λιμάνι της Λιμπρεβίλ, σκότωσαν έναν Γκαμπονέζο πλοίαρχο και άρπαξαν ομήρους τέσσερις Κινέζους ναύτες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αρχές της Γκαμπόν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εντγκάρ Ανισέτ Μπουμπού Μιγιάκου είπε ότι οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν «τη νύχτα της 21ης προς την 22α Δεκεμβρίου». «Δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Γκαμπονέζου πλοιάρχου και την απαγωγή τεσσάρων εργαζομένων (…) κινεζικής υπηκοότητας», εξήγησε.

Η περιοχή αυτή, στον κόλπο της Γουινέας, έχει εξελιχθεί στο νέο επίκεντρο της πειρατείας παγκοσμίως.

[custom:google-ads]

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους δράστες, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και άλλους τοπικούς οργανισμούς.

Οι επιθέσεις έγιναν με ταχύπλοα, ενώ τα πλοία είχαν αράξει στα ανοιχτά του λιμανιού της πρωτεύουσας. Τα δύο από τα πλοία που στοχοποιήθηκαν ήταν αλιευτικά που ανήκουν στη σινογκαμπονέζικη εταιρεία Sigapeche, υπάλληλοι της οποίας είναι οι τέσσερις Κινέζοι απαχθέντες. Το τρίτο ανήκει στην τοπική ναυτιλιακή εταιρεία Satram, για την οποία εργαζόταν ο πλοίαρχος που σκοτώθηκε. Το τέταρτο είναι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Tropic Dawn, με σημαία Παναμά.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis