Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 21/07/2020

Το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων λειτουργεί για πολλές δεκαετίες και σε αυτό έχουν φοιτήσει πολλές γενιές αξιωματικών , οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα με τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η δημιουργία αυτού του τμήματος το οποίο στο βάθος χρόνων αποδείχθηκε απόλυτα χρήσιμο για την Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτό καλούνταν να δώσουν εξετάσεις έμπειροι συνάδελφοι με πολλά έτη υπηρεσίας, οι οποίοι έφεραν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Οι επιτυχόντες Ανθυπαστυνόμοι εισέρχονταν στο ΤΕΜΑ μετά από απαιτητικές εξετάσεις, μεγάλο ανταγωνισμό και πολύ διάβασμα. Αποτέλεσμα μετά το τέλος της εκπαίδευσης στο εν λόγω τμήμα να έχουμε αξιωματικούς έμπειρους, απόλυτα καταρτισμένους, γνώστες του αντικειμένου τους, ικανούς και άξιους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του σώματος.

Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι απογοητεύτηκαν όταν διαπίστωσαν ότι προτάθηκε η κατάργηση του ΤΕΜΑ, το οποίο πιστεύουν ότι είναι κομμάτι της ιστορίας του σώματος και μεγάλη προσβολή γι αυτούς η κατάργηση του.

Το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων έχει αντέξει σε βάθος δεκαετιών , έχει συνυπάρξει στο παρελθόν με τη σχολή υπαξιωματικών, αποτελεί παράδοση και είναι μέρος του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας .

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί , αλλά άμεσα να αναβαθμιστεί…

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis