Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 14/04/2021

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ την περασμένη Παρασκευή.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει ολόκληρη της γειτονιά του γνωστού δημοσιογράφου ενώ ανακαλύπτονται σιγά σιγά τα σημάδια της δολοφονικής ενέδρας.

Σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 60 μέτρων από το σημείο όπου εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος, οι κάτοικοι εντόπισαν τα σημάδια από τις σφαίρες που δεν βρήκαν τον στόχο.

Το καρτέρι και η διαφυγή των δραστών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega μετά την οδό Σακελαρίου, οι αδίστακτοι δολοφόνοι πέρασαν την οδό Άνινου όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και στάθηκαν στην οδό Μουλοπούλου, όπου βρίσκεται το παρκάκι στο οποίο έστησαν καρτέρι στο θύμα τους.

Από τα στενά μέχρι την κεντρική λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με άνεση. Οι Αρχές φαίνεται να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να εξαφανίστηκαν μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Οι έρευνες για τους εκτελεστές

Γνώστες της περιοχής του Αλίμου φαίνεται πως ήταν οι δύο εκτελεστές, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό και ενισχύει την υποψία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε θύμα Ελλήνων και Αλβανών ποινικών που διαμένουν στη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ζητούμενο πλέον είναι ο εντοπισμός του δίκυκλου που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για τη μετάβασή τους στη δολοφονική ενέδρα και την διαφυγή τους από το σημείο.

Όσο περνούν οι μέρες ισχυροποιείται το σενάριο είτε να το έχουν κρύψει σε κάποιο ιδιαίτερα ασφαλές σημείο είτε να το έχουν αποσυναρμολογήσει.

Έτσι, οι αστυνομικοί ρίχνουν το βάρος στη προσπάθεια ταυτοποίησής του, μέσω των αρχείων που διατηρούν αντιπροσωπείες και ασφαλιστικές εταιρείες.

«Ζήτημα τιμής» η εξιχνίαση της δολοφονίας

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σημείωσε ότι γίνεται μια πολυεπίπεδη έρευνα του περιστατικού, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

«Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Όλα παίζουν, είναι δύσκολο να πούμε σίγουρα».

«Πιστεύω ότι είναι σφαίρες που εξοστρακίστηκαν και διαπέρασαν το σώμα του Γιώργου Καραϊβάζ», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης σχετικά με τις σφαίρες που βρέθηκαν καρφωμένες σε μπαλκόνι κοντινού κτιρίου και εξετάζονται από τις Αρχές.

Ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ότι πρόκειται για αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο είναι «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία να φτάσει στην άκρη του.

«Ο Γιώργος υπηρέτησε το αστυνομικό ρεπορτάζ και τώρα έγινε ο ίδιος το ρεπορτάζ. Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση». Ο κ. Καλλιακμάνης επισήμανε ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση «όμως οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο και θα φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα».

newsit.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis