Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 13/02/2018

Ο μισθολογικός μας ευτελισμός δεν θα περάσει. Διεκδικούμε την άμεση μισθολογική μας ομογενοποίηση.

Πέρασαν χρόνια γεμάτα αγώνες που συνοδεύονταν από νίκες όπου κέρδισαν οι Ειδικοί Φρουροί τον σεβασμό και την θέση που τους αξίζει στην αστυνομική οικογένεια. Πολλές φορές επιχειρήθηκε ο εργασιακός μας ευτελισμός και η άνιση συναδελφική μεταχείριση με ευλογίες εκ των έσω, όμως η μαχητικότητά μας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους, έφερε μόνο θετικά αποτελέσματα για την υπηρεσιακή μας εξέλιξη.


Για πρώτη φορά λοιπόν στα χρονικά σε ακόμη μια τέτοια προσπάθεια υπονόμευσης του θεσμού μας  συμμετέχει και η ίδια η ηγεσία του σώματος, καθώς χωρίς καμία λογική εξήγηση εφηύρε την περιβόητη κατηγορία Γ του άρθρου 124 του Ν4472/2017, στην οποία εντάσσει όλους τους ομογενοποιημένους Ειδικούς Φρουρούς,  παρότι οι ανωτέρω φέρουν τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα με τους μη ανακριτικούς  αστυφύλακες της κατηγορίας Β του προαναφερθέντος νόμου, όπως ορίζεται και από  τις  επιταγές του άρθρου 13 του Ν3686/08.


Για πρώτη φορά η ηγεσία υπονομεύει ανοιχτά και κατάφορα τα συμφέροντα των εντασσόμενων στο αστυνομικό προσωπικό Ειδικών Φρουρών, μα και αυτών που προς τιμήν τους έδωσαν προαγωγικές εξετάσεις και απέκτησαν την ανακριτική ιδιότητα. Και αυτό γιατί τους κατατάσσει στην κατηγορία Γ του άρθρου 124 του 4472/2017 αντί της κατηγορίας Β, όπου κατατάσσεται και το λοιπό αστυνομικό  προσωπικό  επιχειρώντας την μισθολογική τους απαξίωση.


Είτε σας αρέσει, όμως, είτε όχι αυτή η αδικία δεν θα περάσει σε βάρος του θεσμού μας. Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των Ειδικών Φρουρών ενωμένοι θα παλέψουμε και θα πετύχουμε τη μισθολογική μας oμογενοποίηση όπως πετύχαμε και το 2008 την αστυνομική μας oμογενοποίηση.


Η συνδικαλιστική ταυτότητα των Ειδικών Φρουρών όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις συνεχείς διεκδικήσεις, έχει να μετράει μόνο νίκες  και έτσι θα πορευτεί. Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.  είναι προετοιμασμένη να διεκδικήσει την μισθολογική oμογενοποίηση των συναδέλφων σε περίπτωση που η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προβεί άμεσα στην άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας σε βάρος τους.

Όσοι επενδύουν σε πρακτικές αντιμετώπισης μας σαν αστυνομικούς δεύτερης κατηγορίας, θα μας βρουν απέναντί τους και σίγουρα θα είναι η μεγάλοι χαμένοι στην σύγκρουση αυτή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis