Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 14/10/2019

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί συνεχώς τους Αστυνομικούς είναι η μη έγκαιρη εξόφληση των υπομνημάτων.

Είναι τουλάχιστον ανήθικο να μη καταβάλλονται χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει οι συνάδελφοι από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Οι καθυστερήσεις πάνε πίσω έως και το 2016, δηλαδή εκατοντάδες συνάδελφοί μας έχουν δαπανήσει χρήματα και εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν πάρει πίσω τίποτα!

Το όλο πρόβλημα οφείλεται σε δύο ζητήματα.
[custom:google-ads]
Καταρχήν όπως έγκαιρα στις αρχές του χρόνου είχαμε επισημάνει θα πρέπει να εκδοθεί σχετική Νομοθετική ρύθμιση, για τα υπομνήματα και τις δαπάνες που εκκρεμούν από το 2016 και δεν έχουν ενταλματοποιηθεί, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η όλη διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω Νομοθετική Ρύθμιση εκκρεμεί εδώ και 7-8 μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός πλέον κίνδυνος να χαθεί και η φετινή χρονιά!

Κατά δεύτερο λόγο με την αναδιάταξη του προσωπικού και την έξοδο Αστυνομικών από επιτελικές Υπηρεσίες, αποδυναμώθηκε σημαντικά από ανθρώπινο δυναμικό το 6ο Τμήμα προελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικών, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στο προέλεγχο των δαπανών και των υπομνημάτων και να εμφανίζονται ακόμα και περισσότερες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση αυτών!

Θεωρούμε ότι το ανωτέρω ζήτημα είναι πρωταρχικής σημασίας για το Αστυνομικό προσωπικό, αλλά και γενικά για την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας και πρέπει να λυθεί με την άμεση κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, καθώς επίσης και με την ενίσχυση του τμήματος προελέγχου.

ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis