Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:04 | 15/03/2022

Το 60% των οχημάτων – αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες- που διαθέτει η αστυνομία του νομού Ηρακλείου έχει σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να αντικατασταθεί, λένε στην «Π» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Καλομοίρης και ο γενικός γραμματέας της Γιώργος Μαρκογιαννάκης. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι δύο συνδικαλιστές, αναμένεται ενίσχυση του στόλου των δίκυκλων της ΕΛ.ΑΣ. από πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Καλομοίρης αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στα οχήματα της τοπικής αστυνομίας, υπογραμμίζει ότι λόγω της παλαιότητάς τους δεν συμφέρει να επιδιορθώνονται συνεχώς.

«Πρόκειται για απαρχαιωμένα οχήματα που δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια στο προσωπικό που τα χρησιμοποιεί» τονίζει ο πρόεδρος των αστυνομικών του νομού και συμπληρώνει λέγοντας ότι κατά μέσο όρο έχουν ξεπεράσει τα 600 χιλιάδες χιλιόμετρα. Μάλιστα, υποστηρίζει  ότι κάποια από αυτά ίσως θα πρέπει να δοθούν για ανταλλακτικά και δεν αξίζει καν η επισκευή τους.

Ως προς τις μηχανές που θα αγοραστούν από την Περιφέρεια Κρήτης, ο ίδιος λέει ότι υπάρχει διαβεβαίωση από τον περιφερειάρχη ότι θα αγοραστούν οι νέες μηχανές τους επόμενους μήνες. «Πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η τοπική αστυνομία με 20 μηχανές τους επόμενους μήνες» σχολίαζει ο κ. Καλομοίρης και προσθέτει ότι θα δοθούν στο τμήμα Άμεσης Δράσης και στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Τόσο ο κ. Καλομοίρης όσο και ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνουν λόγο και για τα ληγμένα αλεξίσφαιρα που υπάρχουν. «Δόθηκαν κάποια νέα, αλλά δεν αρκούν. Περίπου τέσσερα με πέντε νέα αλεξίσφαιρα δόθηκαν σε κάθε υπηρεσία, αλλά οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Τα αλεξίσφαιρα που υπάρχουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν λήξει και αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό που τα φοράει. Ένα ληγμένο αλεξίσφαιρο δεν προστατεύει τον αστυνομικό που το χρησιμοποιεί».

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γραμματέας της Ένωσης των αστυνομικών, πραγματοποιούν συνεχείς συναντήσεις προκειμένου να εκθέσουν στην πολιτική και φυσική ηγεσία τους τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχει να κάνει με την  έλλειψη προσωπικού αφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, όπου υπηρετούν  λιγότερα άτομα από όσα προβλέπει το οργανόγραμμα αλλά και χρειάζονται από τις ανάγκες που προκύπτουν. «Εάν δεν υπάρξει μεγάλη ενίσχυση, το πρόβλημα θα είναι πολύ πιο έντονο με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν» λέει ο κ. Καλομοίρης.

Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι τα νέα είναι καλά για το Αστυνομικό Τμήμα του Αρκαλοχωρίου το οποίο «χτυπήθηκε» από τον σεισμό και οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτό στεγάζονται σε δύο κοντέινερ. «Πιστεύουμε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν φύγει τα κοντέινερ και οι συνάδελφοι θα μπορούν να επιστρέψουν στο κτήριο το οποίο θα έχει επισκευαστεί κατάλληλα για να τους παρέχει ασφάλεια» καταλήγει.

Πηγή:  patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis