Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1423policene
19:43 | 13/09/2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου έδωσε δυναμικό παρόν στην διαμαρτυρία των σωμάτων ασφαλείας εν όψει της 86ης Δ.Ε.Θ. για να γίνουμε η φωνή των ανθρώπων αυτών που τοποθετήθηκαν στη "πρώτη γραμμή" στα σημαντικότερα εθνικά θέματα: Μεταναστευτικό - Έβρος, Πανδημία - Τήρηση μέτρων Covid, Σεισμοί - ατράνταχτο παράδειγμα ο καταστροφικός σεισμός του Αρκαλοχωριου, Πυρκαγιές και Πλημμύρες που έπληξαν την Χώρα μας, Ψυχιατρικές Εξετάσεις που έως και σήμερα δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή και άλλα πολλά.

Διαβάστε επίσης

Ανάμεσα στα αιτήματά μας είναι η πλήρης συμμόρφωση της κυβέρνησης σας κ. Πρωθυπουργέ στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αποδοχών ήτοι την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του 2012 και τη χορήγηση του συνόλου των αντίστοιχων αναδρομικών, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, την αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης για την νυχτερινή εργασία, η ολική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και όχι μόνο στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, την αποζημίωση της απλήρωτης υπερεργασίας ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο εργασιακό καθεστώς εκμετάλλευσης και πολλά άλλα αιτήματα τόσο των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων αλλά και της Ομοσπονδίας μας. Παρόλα αυτά τίποτα από τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκαν και για ακόμα μία φορά κανένα αίτημα μας δεν εισακούστηκε στην ομίλα σας. Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δείξετε ευγνωμοσύνη στις καθημερινά προσπάθειες των Αστυνομικών και ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου μας να εφαρμόσετε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Το συμπέρασμα !!!

Για άλλη μια φορά μας ξέχασαν!!! Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Παρά τις δεσμεύσεις που είχαμε από τον ίδιο το Πρωθυπουργό στην αρχή της θητείας του έως και σήμερα τρία έτη μετά δεν βλέπουμε ακόμα να υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Θυμήθηκε όλες τις εργασιακές τάξεις και πέταξε ξανά εκτός την Ελληνική Αστυνομία, παρόλο που μια μέρα πριν την ομιλία του πραγματοποιήθηκε ένστολη διαμαρτυρία όπου εκατοντάδες Αστυνομικοί από κάθε σημείο της χώρας ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, χαμηλόβαθμοι και υψηλόβαθμοι χωρίς διακρίσεις, συμμετείχαν θέλοντας να υπενθυμίσουν τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο ίδιος σε όλους εμάς.

Όπως πολύ ορθά ανέφερε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης λέγοντας «Δίνουμε την ψυχή και τη ζωή μας πολλές φορές, μέσα από συνεχόμενες κρίσεις και δεν υπάρχει καμία στήριξη από την κυβέρνηση. Η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους πολίτες και για την Ελληνική Κοινωνία, αλλά εμείς είμαστε μόνοι, και είναι μεγάλο ζήτημα να νιώθεις μόνος. Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, θα δει πράγματα από την Αστυνομία που δεν έχει ξαναδεί, τα ψέματα τελείωσαν».

Και ο εμπαιγμός το πρόσωπο του Αστυνομικού δεν έχει τέλος, μετά το sms, το χτύπημα στην πλάτη και τα ευχαριστώ μας ανήγγειλαν περίτρανα σαν τεράστιο κατόρθωμα ότι θα μας κόψουν από 2,42€ (ανάλογα με τα χρόνια Υπηρεσίας του Αστυνομικού), τη στιγμή που συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών τους.

 

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τα δικαιώματα των Αστυνομικών των Συναδέλφων μας!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

 Ε. Α. Υ. Ν. Η.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γεώργιος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis