Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 16/11/2015

Το Facebook εξηγεί γιατί ενεργοποίησε την εφαρμογή “Safety Check” για τα γεγονότα στο Παρίσι και όχι για το Λίβανο.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, μετά το πολλαπλό, πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι ενεργοποίησε τη νέα υπηρεσία "Safety check", μέσω της οποίας ο κόσμος δήλωνε ότι είναι ασφαλής ενημερώνοντας έτσι τους οικείους του.

Μία μέρα πριν όμως το Facebook δεν είχε ενεργοποιήσει την ίδια υπηρεσία μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση που έγινε σε προάστιο της Βηρυτού με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να κατηγορήσουν το Facebook για προκατάληψη και φιλοδυτική στάση.

Το Facebook αλλά και ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσαν ότι τα γεγονότα στο Παρίσι ήταν η αφορμή για να αλλάξει πολύ γρήγορα η πολιτική του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ως προς το εργαλείο Safety Check το οποίο αρχικά είχε δημιουργηθεί μόνο για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όμως πλέον θα λειτουργεί σε περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπινων τραγωδιών. Ενώ τέλος o Zuckerberg τόνισε ότι το Facebook νοιάζεται το ίδιο για όλους τους ανθρώπους και θα φροντίσει να προσφέρει εργαλεία βοήθειας σε όσους υποφέρουν, σε όσες το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις

pronew.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis