Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 02/09/2021

Γράφει ο

Ποσώς με ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή αν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιήθηκε ως κεντρώον άλας στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο Μητσοτάκης δεν επέλεξε ένα οποιοδήποτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζυγίζοντας μόνο το συμβολικό του βάρος. Αναλογισθείτε μόνο την πασοκαρία που στελέχωσε τις κυβερνήσεις ΣYΡΙΖΑΝΕΛ. Ηλίθιοι και ανίκανοι θάλλουν σε όλες τις παρατάξεις. Η επιλογή του Χρυσοχοΐδη ήταν ένα από αυτά τα δείγματα γραφής που αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του Μητσοτάκη. Ο Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός μιας άλλης παράταξης όταν εξαρθρώθηκε η «17 Νοέμβρη» και ως υπουργός είχε συγκρουσθεί και με την τρομοκρατία και με το οργανωμένο έγκλημα. Απόδειξη η δολοφονία του υπασπιστή του. Είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία στη διαχείριση της δημόσιας τάξης. Και ο Μητσοτάκης τον επέλεξε για να αντιμετωπίσει προβλήματα που δύο χρόνια πριν έμοιαζαν άλυτα. Και μάλιστα σε μια περιοχή της κυβερνητικής πολιτικής η οποία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα. Και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Στους μήνες του Χρυσοχοΐδη είδα για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια αστυνομικούς να περιπολούν στη γειτονιά μου, τη «μικρή Καμπούλ» της Αθήνας. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έπαψε να λειτουργεί ως σπήλαιο των Νταβέληδων με τις μολότοφ. Τα Εξάρχεια έγιναν μια βιώσιμη περιοχή στο κέντρο της σύγχρονης πρωτεύουσας. Μέχρι πριν από δύο χρόνια, αν γινόταν διάρρηξη στο σπίτι σου στην οδό Νοταρά, η αστυνομία αρνιόταν να εμφανιστεί. Ούτε ασθενοφόρο δεν έμπαινε στο άβατο. Να προσθέσω το τείχος στον Εβρο και την αντιμετώπιση της εισβολής. Να προσθέσω και την αποκατάσταση του χάους στη Μόρια.

Εκανε λάθη ο Χρυσοχοΐδης; Και βέβαια έκανε λάθη ο Χρυσοχοΐδης. Θεωρώ πως ήταν λάθος η διαχείριση του επεισοδίου στη Νέα Σμύρνη. Εκεί έπεσε θύμα του σοσιαλδημοκρατικού υπερεγώ του και υπέκυψε στον εκβιασμό όσων φώναζαν για «αστυνομοκρατία». Και ας ήξερε ο ίδιος ότι ο ξυλοδαρμός ήταν προβοκάτσια για να αφοπλίσει ηθικά την αστυνομία, όταν στην Αθήνα αλώνιζαν οι οπαδοί του Κουφοντίνα. Και έρχονται οι πυρκαγιές του καλοκαιριού. Καταστροφικές, σκορπούν την απελπισία. Και η απελπισία γεννάει θυμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τιμήν του, αποδέχεται τις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Δεν ξέρω ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού για την πυροσβεστική. Εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ταυτόχρονα τη Βαρυμπόμπη, την Αρχαία Ολυμπία και την Εύβοια δεν μπορεί να φταις μόνον εσύ. Θα μου πείτε, γι’ αυτό δεν κάνω για πολιτικός.

Τον Χρυσοχοΐδη τον χτυπούσε η «Λαϊκή Δεξιά» και, εννοείται, η Αριστερά. Οσοι φθονούν και τον Μητσοτάκη, επειδή έχει δύναμη στον χώρο του Kέντρου. Δεν ξέρω ποια είναι η προσωπική χημεία μεταξύ τους. Ομως, αν μη τι άλλο, αντιμετωπίζουν τους ίδιους αντιπάλους. Και δικαιούμαι να αναρωτιέμαι γιατί ο Χρυσοχοΐδης δεν είναι πια στην κυβέρνηση.

Πηγή:  kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis