Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 26/12/2018

Πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα και resorts δίπλα στο κύμα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στο βάθος... βελούδινη εθνοκάθαρση κατά της ελληνικής πλειοψηφίας της παραθαλάσσιας περιοχής που τα Τίρανα φιλοδοξούν να μετατρέψουν σe Αλβανική Ριβιέρα.

Στην παραλιακή περιοχή της Χειμάρρας, από τους Δρυμάδες έως τη Νίβιτσα νότια, οι εκτάσεις-φιλέτα (υπολογίζονται σε 13.630.000 τ.μ.) των ομογενών που περνούν αυθαίρετα στην κατοχή του υπουργείου Τουρισμού, με την πρόσφατη απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, που τις τελευταίες μέρες έρχεται αντιμέτωπη με έντονες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις φοιτητών σε όλη τη χώρα, αποσκοπούν όχι μόνο στην αρπαγή και λεηλασία των ελληνικών περιουσιών, αλλά ουσιαστικά στην εκδίωξη των ομογενών από τις πατρογονικές εστίες τους, στην απουσία οικονομικών πόρων για τον βιοπορισμό τους και τελικά στον αποικισμό της περιοχής-φιλέτο από Αλβανούς ακόμη και από το Κόσοβο και τα Σκόπια.

[custom:google-ads]

Συνολικά, 13.630 στρέμματα ιδιοκτησίας ομογενών ή της ορθόδοξης Εκκλησίας περνούν στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έχει δικαίωμα να τα εκχωρήσει προς αξιοποίηση σε μεγαλοεργολάβους ακόμη και έναντι... ενός ευρώ! Συγκεκριμένα, 2.940 στρέμματα στην περιοχή της Χειμάρρας (Δρυμάδες, Χειμάρρα, Παλέρμο) και 10.690 στρέμματα στην περιοχή του Λούκοβου. Να σημειωθεί ότι στον παραθαλάσσιο οικισμό Μπόρσι του Δήμου Χειμάρρας, ο μοναδικός που δεν κατοικείται από ομογενείς αλλά από Τούρκους, δεν κρατικοποιείται ούτε ένα τετραγωνικό γης.

Για πρώτη φορά φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης σύμπνοια της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα απέναντι στις αλβανικές μεθοδεύσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Η Αθήνα έχει διαμηνύσει στα Τίρανα πως θα παγώσει όλες τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, αναστέλλοντας και τις διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε., ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για Αλβανούς πολίτες, κάτι που θεωρείται πως θα πονέσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Ράμα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis