Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 24/05/2018

Να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας ζητά από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου ένας εκ των προφυλακισμένων στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, σύμφωνα μρ την "Πατρίς".

Ο κρατούμενος νοσηλεύεται εδώ και περίπου 20 ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και φρουρείται σε 24ωρη βάση από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των κλειστών φυλακών Αλικαρνασσού. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της υπεράσπισης έχει υποβληθεί αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης και αντικατάστασής της με περιοριστικούς όρους.

[custom:google-ads]

Νομικοί κύκλοι επισήμαναν στην εφημερίδα "Πατρίς" ότι επιθυμία του κρατούμενου είναι να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας και να μην υποβληθεί σε επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ. Η τύχη της αίτησης του θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές που θα κληθούν να αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία και φυσικά τις γνωματεύσεις των γιατρών, ώστε να αποφανθούν σχετικά.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι όλο αυτό το διάστημα νοσηλεύεται στον θάλαμο της Υπομονάδας της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ μαζί με άλλους ασθενείς, οι οποίοι εναλλάσσονται ανά 24ωρο, εκτός από τον ίδιο τον κρατούμενο που παραμένει σταθερός. Για την 24ωρη φρούρησή του διατίθενται έξι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού.

Η κατάσταση αυτή έχει αναστατώσει την υπηρεσία, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας  (είναι γνωστό ότι είναι υποστελεχωμένη) όσο όμως και σε επίπεδο ασφάλειας.

ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis