Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:04 | 26/07/2022

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας για 65η μέρα, ζητώντας την αποφυλάκισή του, κάτι που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα, όπως υπογραμμίζει η υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα συνεδρίασε το Συμβούλιο των Εφετών στη Λαμία για να εξετάσει την αίτηση του Γιάννη Μιχαηλίδη. Οι δικαστές διαβεβαίωσαν ότι θα εκδώσουν άμεσα την απόφασή τους, ενώ το συμβούλιο φάνηκε να άκουσε τους προβληματισμούς των συνηγόρων του έγκλειστου στις φυλακές Μαλανδρίνου απεργού πείνας και έκανε πολλές ερωτήσεις. 

Διαβάστε επίσης

Εν αναμονή της απόφαση η Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας είναι οριακή καθώς μέχρι την Πέμπτη εκτιμάται ότι δεν θα μπορεί να πιει ούτε νερό λόγω των συνεχών παλινδρομήσεων. Μάλιστα τονίζει ότι «κάθε επιπλέον ολιγωρία εκ μέρους του συμβουλίου της Λαμίας συνιστά επιπλέον βασανισμό και απόπειρα εξόντωσης του συντρόφου μας». 

Καλεί επίσης σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα, Τρίτη, στις 7. 

Η ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, μετά από 64 μέρες απεργίας πείνας, διεξήχθη για την αποφυλάκιση του. Παρότι υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του συμβουλίου να βγει η απόφαση έγκαιρα, αντιλαμβανόμαστε ότι τα χρονικά περιθώρια σεβασμού του απεργού πείνας έχουν παρέλθει. Έχουν παρέλθει μάλιστα από όταν το συμβούλιο της Άμφισσας καθυστέρησε ένα μήνα να εκδώσει την απόφαση του. Κάθε επιπλέον ολιγωρία εκ μέρους του συμβουλίου της Λαμίας συνιστά επιπλέον βασανισμό και απόπειρα εξόντωσης του συντρόφου μας.

Ως προς την υγεία του ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης εκτιμά ότι μέχρι την Πέμπτη δε θα μπορεί να πιει καθόλου νερό, καθώς είναι τόσο ταλαιπωρημένο το σώμα του που παθαίνει συνεχείς παλινδρομήσεις, που καθιστούν την κατάποση νερού αδύνατη. Πλέον έχει χάσει 20.6 κιλά, δηλαδή περισσότερο από 28 % του αρχικού σωματικού του βάρους. Σε γενικές γραμμές δηλώνει πως δεν έχει καθόλου δυνάμεις, κινείται ελάχιστα και πονάει πολύ στη σπλήνα το αριστερό νεφρό και το στήθος. Επίσης, αναγκάζεται να κοιμάται καθιστός εξαιτίας των διαρκών στομαχικών διαταραχών. Το σάκχαρό του έχει πέσει στο 71 και η πίεση του είναι 8 και 6.Ζαλίζεται πάρα πολύ και δε μπορεί να συγκεντρωθεί.

Οι απορριπτικές αποφάσεις και προτάσεις ως τώρα, καθώς και το ότι το συμβούλιο ορίστηκε σε ημερομηνία που ο σύντροφος βρισκόταν στις 64 μέρες απεργίας πείνας, δείχνει εξόφθαλμα πως το κράτος και η αστική δικαιοσύνη έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εξοντώνουν, βασανίζουν και εξωθούν στον θάνατο έναν αναρχικό αγωνιστή, ενώ αποφυλακίζουν καθάρματα δολοφόνους και βιαστές όπως τον Κορκονέα, τον Φιλιππίδη, τον Χορταριά, τους Λεβέντηδες και τον Λιγνάδη. Η δικαιοσύνη είναι ταξική, και είναι δική μας ευθύνη να φέρουμε τη δικαιοσύνη στους δρόμους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και παλεύοντας έμπρακτα για τον τερματισμό της εξόντωσης του Γιάννη Μιχαηλίδη. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποφυλάκιση του συντρόφου μας. Να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε τα καλέσματα αλληλεγγύης των ερχόμενων ημερών:

Προειδοποιούμε τις δικαστικές αρχές και καθιστούμε σαφές πως η αργοπορία της απόφασης ή και η πιθανότητα απορριπτικής απόφασης από το συμβούλιο της Λαμίας ισοδυναμούν με κρατική δολοφονία του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Τονίζουμε λοιπόν εμφατικά το βάρος της ευθύνης που βαραίνει τη συγκεκριμένη απόφαση και τον χρόνο λήψης της.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis