Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:17 | 22/01/2020

Συνειδητή είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση στήριξης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξήγησε η γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη. 

Δια των ερτζιανών ( alpha ) , η κ. Γεροβασίλη, διαμήνυσε σχετικά: 

 "Είναι μια συνειδητή απόφαση στήριξης στην κ. Σακελλαροπούλου. Προφανώς το ότι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα καλυφθεί από γυναίκα δίνει ένα σήμα στόχων και ανοιχτών διαδρόμων για την γυναικεία δραστηριότητα και βεβαίως, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε ότι δεν σημαίνει ότι επειδή είναι γυναίκα, μόνο γι αυτό μπορεί να είναι μια επιλογή. Είναι μια γυναίκα, η οποία συμπληρώνει πολλά χαρακτηριστικά και ένα από αυτά, είναι και αυτό. Μπορεί να μην είναι μια γυναίκα που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο, ωστόσο πρέπει να πούμε ότι από το ΣτΕ, έχει διαχειριστεί μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πολιτική".

Μεταξύ άλλων, η κ. Γεροβασίλη είπε για:

Μιχάλη Χρυσοχοίδη

"Η ΝΔ δεν βλέπει το πώς η βία προκαλεί βία και τί σημαίνει η κατά μέτωπον σύγκρουση. Δεν μπορεί να τα διερευνήσει αυτά γιατί έχει την λογική ότι "όταν πονάει κεφάλι, το κόβουμε". Είναι μια αντίληψη ιδεολογική που στηρίζεται σε προσέγγιση, η οποία μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.  

Δεν θα κρίνω τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επί προσωπικού αλλά από τα αποτελέσματα και τις πρακτικές που ακολουθούνται. Έχουμε στάση για αυταρχική αντίληψη και την υπηρέτηση του δόγματος "νόμος και τάξη”, που μας οδηγεί σε επίταση της εγκληματικότητας και μέσα στο λεκανοπέδιο με δεδομένο ως κορυφαία προτεραιότητα, από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας, τα Εξάρχεια και όπως ειπώθηκε και σε κάποιον πολίτη, ότι οι εντολές είναι να παταχθεί το πολιτικό έγκλημα. Αυτές δεν είναι μάχες που μπορούν να δίνονται με τέτοιον τρόπο, δηλαδή ως κορυφαία προτεραιότητα".

Εξάρχεια

"Είναι θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται, όμως δεν μπορούμε, προκειμένου  να δώσουμε θέαμα, να ξεχνάμε το έγκλημα. Είναι ένα θέμα που χρειάζεται μέθοδο, επιμονή και υπομονή. Επί των ημερών μου είχε ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα η εμφανής αστυνόμευση και επιχειρήσεις εκκενώσεων καταλήψεων και αντιμετώπισης του παραεμπορίου και κάθε είδους εγκλήματος. Αυτό είναι μια συνεχής μάχη, την οποία δεν πρέπει να κάποιος να φαντάζεται ότι αντιμετωπίζεται με θεαματικές επιχειρήσεις και τηλεοπτικά συνεργεία".

Για  περιστατικά αστυνομικής βίας: 

"Είναι παραπάνω από καραγκιοζιλίκια μερικών και πρόκειται για εντολές. Αυτό που μου είπαν με θράσος κάποιοι συνδικαλιστές είναι ότι "επιτέλους, είμαστε ελεύθεροι γιατί μας είχατε δέσει τα χέρια". Ναι είχαμε δέσει τα χέρια στην παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας.

Η αστυνομία είναι ένας κατασταλτικός μηχανισμός. Αυτό που είναι επικίνδυνο σήμερα είναι ότι έχουμε μια υποχώρηση όσον αφορά τί θέλουμε και πώς εκπαιδεύουμε την αστυνομία. Η Ελλάδα μέχρι πριν από την πρωθυπουργία Μητσοτάκη είχε αποφασίσει από πολλά χρόνια πώς θέλει την αστυνομία. Στην αστυνομία έμπαινες μόνο με πανελλήνιες και με άσκηση. Μέσα στην διάρκεια της εκπαίδευσης είχαν την δυνατότητα οι αστυνομικοί να μάθουν και πώς θα είναι ασφαλείς και πώς θα κάνουν την δουλειά τους σεβόμενοι το δικαιϊκό σύστημα της χώρας. Τώρα έχουμε 1.500  παιδιά, με τρίμηνη εκπαίδευση, που βγαίνουν στους δρόμους με ένα όπλο και είναι επικίνδυνο και για τους ίδιους καθώς δεν πιστεύω ότι είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα".

Πηγή:  capital.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis