Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:50 | 27/08/2022

Οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν «ενδείξεις» ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη Γερμανία για εκπαίδευση σε δυτικά όπλα, ανέφερε το περιοδικό Spiegel την Παρασκευή.

Οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν ύποπτα οχήματα έξω από δύο τοποθεσίες όπου εκπαιδεύονταν Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι.

Διαβάστε επίσης

Μικρά drones χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να πετάξουν πάνω από τις τοποθεσίες εκπαίδευσης πριν εξαφανιστούν γρήγορα, ανέφερε το Spiegel , χωρίς να αναφέρει τις πηγές του.

Οι δύο πληγείσες τοποθεσίες είναι το Idar-Oberstein στη δυτική πολιτεία της Ρηνανίας Παλατινάτο, όπου Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν το άρμα PhZ 2000 και το Grafenwoehr στη Βαυαρία, όπου ο αμερικανικός στρατός διδάσκει στους Ουκρανούς να χρησιμοποιούν δυτικά συστήματα πυροβολικού.

Πηγές ασφαλείας πιστεύουν επίσης ότι οι ρωσικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν σαρωτές σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα κινητών τηλεφώνων Ουκρανών στρατιωτών, ανέφερε το περιοδικό.

Η Γερμανία έχει παραπέμψει σε δίκη αρκετούς υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Πέρυσι, ένα γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν Ρώσο σε ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε έναν πρώην Τσετσένο διοικητή σε πάρκο του Βερολίνου, το φως της ημέρας, μια δολοφονία που διέταξε η Μόσχα.

Ένας Γερμανός δικάζεται επί του παρόντος για φερόμενη μεταβίβαση πληροφοριών σε ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ενώ εργαζόταν ως έφεδρος αξιωματικός του γερμανικού στρατού.

Τη βάση επισκέφθηκε χθες Παρασκευή και ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, όπου επέβλεψε τις εγκαταστάσεις και τα γερμανικά συτσήματα.

Γερμανία Γερμανία

Πηγή: onalert.grDefense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis