Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 07/05/2022

Ερευνητές και εισαγγελείς στο Βερολίνο εξετάζουν σήμερα έναν μηχανισμό που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε σε ένα κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται προσωπικό ενός ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων στη συνοικία Στίγκλιτς της γερμανικής πρωτεύουσας, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε χθες και οι ερευνητές εξετάζουν τώρα πόσο επικίνδυνος ήταν και ποιον στόχευε, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και προσθέτοντας πως θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό αργότερα σήμερα.

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έκανε γνωστό πως ένα μπουκάλι πετάχτηκε από ένα παράθυρο εντός του συγκροτήματος διαμερισμάτων χθες το βράδυ και ότι ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στην έρευνα που ακολούθησε, τον οποίο εντόπισαν Γερμανοί πυροτεχνουργοί και στη συνέχεια εξουδετέρωσαν.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε πως δημοσιογράφοι του διέμεναν στην πολυκατοικία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σήμερα οι αρχές στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τους Ρώσους δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε αυτό ως μια άμεση συνέπεια της παρενόχλησης των ρωσικών ΜΜΕ και των εργαζόμενών τους στη Δύση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η πολιτικοποιημένη απόφαση να αποσυνδεθούν τα ρωσικά ΜΜΕ από τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό "αέρα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο προάγγελος του φυσικού εκφοβισμού τους, ακριβώς μέχρι την εξόντωσή τους».

Σε βίντεο που μετέδωσε χθες το RIA διακρίνεται ένας δρόμος που έχει αποκλείσει η αστυνομία και ένας άνθρωπος με ειδική προστατευτική στολή, που σύμφωνα με το πρακτορείο ήταν ένας από τους πυροτεχνουργούς, που εργάζονταν για την εξουδετέρωση της βόμβας.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis