Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 23/01/2021

8,5 εκατομμύρια ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας από το πρώτο lockdown με το ποσό που προκύπτει από τα πρόστιμα να ανέρχεται στα 52 εκατομ ευρώ. Περισσότερες από 500 είναι και οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Για τα παραπάνω μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος και ποινικολόγος, Σπύρος Δημητρίου και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, το ποσό του προστίμου που ορίζεται από την Πολιτεία είναι σε ύψος επιτρεπόμενο και σε ένα επίπεδο αναλογικότητας με την παράβαση.

Από την πλευρά του ο κ. Γερακαράκος, υποστήριξε πως το πρόστιμο είναι πολύ βαρύ και πως η επιβολή προστίμου δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Όπως είπε, ο κόσμος συμμορφώνεται αλλά υπάρχει μια χαλαρότητα, ενώ διευκρίνισε ότι για τα πρόστιμα υπάρχει κατηγοριοποίηση.

Μίλησαν επίσης και για το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, το οποίο προβλέπει κάμερες στους αστυνομικούς και ηχητικά μηνύματα.

Ο κ. Δημητρίου υποστήριξε πως περιμένει με ενδιαφέρον τη συμμόρφωση των παρισταμένων στις συγκεντρώσεις, οι οποίοι ξεκινούν τα επεισόδια με τις απλές υποδείξεις της αστυνομίας.

Για τις κάμερες είπε ότι το να φέρει κανείς κάμερα δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ζήτημα ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το υλικό από αυτές. Υπέθεσε ότι οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κακουργήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Γερακαράκος υποστήριξε πως στόχευση είναι να μην κλείνει συνέχεια η πόλη και να μην παραλύει το κράτος.

Πηγή:  megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis