Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:31 | 15/07/2021

Ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τοποθετήθηκε, σε τηλεοπτική εκπομπή, για τον προφυλακισμένο αστυνομικό που κατηγορείται ότι κρατούσε και εξέδιδε την 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.

 

Φρίκη στην Ηλιούπολη: Εν αναμονή της διάταξης για τα στοιχεία του προφυλακισμένου

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει αμέσως να επιβεβαιωθούν τα ονόματα όσων άλλων αξιωματικών ή απλών αστυνομικών μπορεί να έχουν «βάλει πλάτη» στην ιστορία του κυκλώματος trafficking που αποκαλύπτεται. Στην παρούσα φάση, όπως εξήγησε, βρίσκονται σε αναμονή της εισαγγελικής διάταξης που θα επιτρέψει να γίνουν γνωστά τα ονόματα του ίδιου του κατηγορούμενου αστυνομικού, καθώς και του πατέρα της 19χρονης. «Αυτό θα επιτρέψει και στις άλλες κοπέλες που έπεσαν θύματα του αστυνομικού να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταθέσουν, ώστε να δουν την πραγματική έκταση της υπόθεσης», δήλωσε ο ίδιος.

Είχε διαταχθεί ΕΔΕ για τα social media

Ο Μαυροειδάκος, σχετικά με τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει 39χρονος αστυνομικός στα social media, όπου απεικονιζόταν με όπλα και σκόνη εξήγησε στο Mega ότι «Η υπηρεσία είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και γι’ αυτό το περιστατικό αθωώθηκε. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός απειλούσε συναδέλφους και λόγω του κορονοϊού ”πάγωσε” το πειθαρχικό συμβούλιο». «Δεν υπάρχει κανένα ίχνος συγκάλυψης σε τέτοια μιάσματα που φοράνε στολή», υποστήριξε ο ειδικός φρουρός και συμπλήρωσε ότι τα ειδικά τμήματα της αστυνομίας είναι αυτά που διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις. «Υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας ειδικά τμήματα με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταγγελίες και να κατευθύνουν τα θύματα άμεσα σε συνεργασία με την εισαγγελία. Τηρείται η διαδικασία, άμεσα διατάζεται ιατροδικαστική έκθεση», είπε.

Πηγή:  ethnos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis