Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 10/05/2016

Γίνεται εμβολιασμός τελικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών;;;

Έγγραφο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ζητώντας την παρέμβαση του

Διαβάστε την επιστολή:


ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιώτη Καμμένο
ΚΟΙΝ : Βουλευτές Κ. Μακεδονίας, ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ : Εμβολιασμός Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα Κέντρα Φιλοξενίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν αναλάβει, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την δημιουργία, την οργάνωση και μέρος της λειτουργίας των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΝΟ), εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για τα Σώματα Ασφαλείας (δεν αναφέρονται οι Ένοπλες Δυνάμεις) που εργάζονται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών. Σε αυτές συστήνεται, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τον προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό, να έχουν εμβολιαστεί με όλα τα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας για τους ενήλικες, με στόχο την προστασία τους από συγκεκριμένα νοσήματα. Ειδικότερα αναφέρονται αναλυτικά οι απαραίτητοι εμβολιασμοί κατά περίπτωση.

Όπως μας έχουν ενημερώσει μέλη της Ένωσης μας που απασχολήθηκαν και απασχολούνται ακόμη στα κέντρα φιλοξενίας, δεν έχουν εμβολιαστεί (κανένας δεν μας έχει αναφέρει το αντίθετο), δεν γνωρίζουν ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν και από ποια νοσήματα είναι «απροστάτευτοι» και εκτεθειμένοι.

Επίσης μας έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μελών μας, που με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να αναζητήσουν κάποια εμβόλια και ενημερώθηκαν πως υπάρχει έλλειψη αυτών (μας αναφέρθηκαν και περιπτώσεις σε Στρατιωτικά Φαρμακεία).

Κατόπιν τούτων και λόγω της μεγάλης σοβαρότητας τους θέματος, αλλά γνωρίζοντας και την μεγάλη ευαισθησίας σας σε θέματα προσωπικού, θα θέλαμε να εξεταστεί η δυνατότητα του άμεσου εμβολιασμού όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (μέσω της Υπηρεσίας) που εμπλέκονται στα κέντρα φιλοξενίας. Κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει αφενός την δημόσια υγεία και αφετέρου τα στελέχη θα αισθανθούν τόσο την δική τους ασφάλεια όσο και αυτή των οικογενειών τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

esp

Η Πρόεδρος
Αθανάσιος Σαρρής
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Καμπουρίδης

Εμβολιασμός Στελεχών

 

 

espekm.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis