Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:50 | 27/02/2017

«Δάσκαλο» στο… μαγείρεμα εκρηκτικών υλών και στην κατασκευή βομβών, φαίνεται να αναζητούν επίμονα τα άφθαρτα μέλη της νεοτρομοκρατίας, ενώ στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης πειραματίζονται μόνοι τους. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν αποκλείουν «απομεινάρια»-«ουρές» της Πόλας Ρούπα να κρύβονται πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης, την οποία συσχετίζουν με αντίστοιχη στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016. Αναζητούν ίχνη τους στο περιβάλλον της 25χρονης, που είχε συλληφθεί μαζί με το καταζητούμενο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα στην Ηλιούπολη. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώνουν κάποιες «προχειρότητες» στην συνδεσμολογία της βόμβας, τις οποίες συνδυάζουν με την έντονη αναζήτηση που είχε επιδείξει η Πόλα Ρούπα, πριν από την σύλληψή της, να βρει κατασκευαστή βόμβας για το «μαγείρεμα» των υλικών που εντοπίστηκαν στο γκαράζ του Αλίμου. Θυμίζουμε ότι εκεί βρέθηκε γεωργικό λίπασμα (νιτρική αμμωνία), ζελατινοδυναμίτιδα, μεταλλικά δοχεία λαδιού, αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φορείς βομβών αλλά και κενά σώματα χειροβομβίδων. Σε αυτό το πλαίσιο είχε αναπτύξει συνεργασία με τον 37χρονο ομογενή, παλιό συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος φαίνεται να αποτέλεσε και την «αχίλλειο πτέρνα» της, που οδήγησε στην σύλληψή της. Τον χρησιμοποίησε για την διάπραξη ληστειών, στην αναζήτηση οπλισμού, οχημάτων και εκρηκτικών και τελευταία ήταν ο ενδιάμεσος για τον εντοπισμό ατόμου που θα μπορούσε να κατασκευάσει μεγα-βόμβες.

Η νεοτρομοκρατία αλλάζει τοπίο, φαίνεται να βρίσκεται σε στάδιο μετεξέλιξης με την πιθανή στρατολόγηση νέων άφθαρτων μελών, καθώς τα περισσότερα από τα πρωταγωνιστικά στελέχη του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, είναι έγκλειστα στις φυλακές. Αυτά τα νέα πρόσωπα επιδιώκουν να καταλάβουν αυτόν τον κενό χώρο και πειραματίζονται με νέες συνδεσμολογίες βομβών που θα αφήνουν το «στίγμα» τους. Έτσι φαίνεται να εξηγούνται οι αποτυχημένες βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στο τμήμα της Δάφνης, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενώ σε μία πρώτη εκτίμηση θεωρούν πως οι επίδοξοι βομβιστές σχετίζονται με την Πόλα Ρούπα.

«Η Επαναστατική Αυτοάμυνα χτύπησε με δύο σφαίρες τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2014 χωρίς κανείς να δώσει σημασία. Έμεινε δύο χρόνια ανενεργή. Όταν υπήρξε κενό στην εγχώρια τρομοκρατία, εμφανίστηκε τρεις φορές, και μάλιστα επιχείρησε να σκοτώσει αστυνομικούς στην Χαριλάου Τρικούπη» αναφέρουν για παράδειγμα πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο «πειραματισμός», σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., κάποια στιγμή θα έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα, γι αυτό οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση έως και τις 10 Μαρτίου, καθώς δεν αποκλείουν να υπάρξει και άλλη συμβολική ενέργεια για τον Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που πέθανε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. «Κάπως ξεκινά αυτός που είναι διατεθειμένος να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ο Νίκος Μαζιώτης έβαλε βόμβα το 1997 η οποία δεν εξερράγη και συνελήφθη από αποτύπωμά του πάνω σε αυτή. Αργότερα έβαλε μεγάλη βόμβα στα κεντρικά γραφεία της Citibank, η οποία δεν εξερράγη. Αργότερα όμως τέτοιες βόμβες εξερράγησαν επιτυχημένα στο Χρηματιστήριο και στην Τράπεζα της Ελλάδος κάνοντας ισχυρό... κρότο» εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού πάνω στην βόμβα που δεν εξερράγη πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν την σκόπιμη αφλογιστία εκτός από τους πιθανούς πειραματισμούς ερασιτέχνη κατασκευαστή. Στελέχη της αστυνομίας αναφέρουν πως στο πέρασμα των χρόνων, σχεδόν πάντα όταν οι τρομοκρατικές οργανώσεις δέχονταν ισχυρά πλήγματα από τις διωκτικές αρχές, κάποιοι ιδεολογικοί καθοδηγητές έβρισκαν «εφεδρείες» επιχειρώντας να καλύψουν το κενό και να δείξουν ότι υπάρχει συνέχεια. «Αυτόν τον ρόλο πήραν ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ» εξηγούν τα αρμόδια στελέχη και προσθέτουν πως δεν είναι εύκολο διαφορετικά άτομα να δημιουργήσουν άμεσα μία οργάνωση. «Χρειάζονται χρήματα, σπίτια, οχήματα, οπλισμό, εκρηκτικά και πρόθυμα άτομα να συμμετέχουν σε μία τέτοια διαδικασία» δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και επισημαίνουν πως μέχρι να καταφέρουν κάτι τέτοιο   «πειραματίζονται»...     

thetoc.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis