Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 23/12/2014

 

Η Ποντικοπαγίδα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή και υπόσχεται 2 ώρες απόλυτης αγωνίας και ανυπομονησίας για το μεγάλο φινάλε. Το αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι παίρνει σάρκα και οστά με οκτώ καταξιωμένους ηθοποιούς να τα δίνουν όλα επί σκηνής.

Βρες το δολοφόνο - Η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι επιστρέφει στο Θέατρο Βεάκη

 

Το έργο μας μεταφέρει στη συντηρητική Αγγλία περασμένων δεκαετιών, κάπου στα μέσα του ’50. Η δολοφονία της δεσποινίδας Λάιον έχει συνταράξει το Λονδίνο. Καταχείμωνο, το νιόπαντρο ζευγάρι Μόλλυ και Τζάιλς Ράλστον, ξεκινούν να λειτουργούν την πανσιόν «Monskwell Manor» που κληρονόμησαν από κάποια θεία. Το πρώτο βράδυ λειτουργίας της καταφθάνουν πέντε ένοικοι, ο καθένας από τους οποίους έχει τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του. Όλοι κάτι κρύβουν. Όλοι έχουν ένα λόγο να ντρέπονται. Κανενός η συνείδηση δεν είναι καθαρή όσο κι αν επιμένουν να κρύβονται από τις πράξεις και το παρελθόν τους.

Οι 5 ένοικοι και οι ιδιοκτήτες αναστατώνονται όταν τους επισκέπτεται ένας αστυνομικός που επιμένει πως ένας από τους 7 ανθρώπους που μένουν κάτω από την ίδια στέγη είναι ο δολοφόνος του Λονδίνου που σκοπεύει μάλιστα να σκοτώσει ξανά. Όλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία και το χιόνι, όταν ένας από τους ενοίκους δολοφονείται. Πώς συνδέεται ένας φόνος που συντάραξε το Λονδίνο με τους επισκέπτες της πανσιόν; Θα καταφέρει ο αστυνόμος Τρότερ να αποκαλύψει το δολοφόνο; Όλοι είχαν την ευκαιρία να διαπράξουν το φόνο, όμως κανείς δεν αποκαλύπτει τα κίνητρά του. Ένα ανθρωποκυνηγητό ξεκινά με τους πρωταγωνιστές να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας.

Βρες το δολοφόνο - Η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι επιστρέφει στο Θέατρο Βεάκη

Μαριάννα Τουμασάτου και Γιάννης Αϊβάζης ενσαρκώνουν με απόλυτη επιτυχία το ζεύγος Ράλστον, ενώ η Όλγα Πολίτου εντυπωσιάζει ως απαιτητική και αντιπαθής αριστοκράτισσα. Η Κάτια Νικολαΐδου ως δεσποινίδα Κέηζγουελ, είναι μια αινιγματική παρουσία που ελκύει τους υπόλοιπους ενοίκους με την ομορφιά και το απόμακρο του χαρακτήρα της, με τον Θοδωρή Αντωνιάδη να ανταποκρίνεται εξαίσια στο ρόλο του αλλοπρόσαλλου 22χρονου Κρίστοφερ. Ο Γιώργος Ματαράγκας, διαχρονική αξία στο χώρο του θεάτρου, κάνει την ανατροπή στο φινάλε, ενώ ο αξεπέραστος Πέτρος Ξεκούκης είναι η ευχάριστη, κωμική νότα στον ρόλο του κυρίου Παραβιτσίνι. Τον αστυνόμο Τρότερ ενσαρκώνει ο ερωτευμένος με το θέατρο Λευτέρης Δημητρόπουλος.

Η παράσταση αξίζει το χρόνο σας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το ιντριγκαδόρικο σενάριο, οι ερμηνείες και η σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη είναι αρκετά για να καθηλώσουν. Η συνέχεια στο Θέατρο Βεάκη.

ΠΗΓΗ: koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis