Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 02/04/2021

Κατά την περιπολία κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου το απόγευμα της Κυριακής, στη θέση «Μακρυχώραφα» της κοινότητας Λάβδανης Πωγωνίου, οι θηροφύλακες εντόπισαν σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό επαρχιακό οδικό άξονα, πέντε αυτοσχέδιες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων με συρματόσχοινο και καλαμπόκι που ο δράστης είχε ρίξει στο σημείο για την προσέλκυση των θηραμάτων.

Η εμπειρία των θηροφυλάκων και η άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς απέφυγαν να μπουν στον χώρο των παγίδων, κινούμενοι περιμετρικά, για να διαπιστώσουν εάν υπήρχε κάτι περισσότερο επικίνδυνο. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, όταν, σε μικρή απόσταση από τις συρμάτινες θηλιές, εντοπίστηκε κυνηγετικό όπλο, καλυμμένο από κλαδιά και μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων, με τη σκανδάλη του να είναι δεμένη με πετονιά και συνδεδεμένη με τις θηλιές, ώστε το όπλο να είναι σε κατάσταση εκπυρσοκρότησης.

Αφού οι θηροφύλακες έκοψαν με προσεκτικό τρόπο την πετονιά, απελευθέρωσαν τη σκανδάλη και το όπλο, στη θαλάμη του οποίου εντοπίστηκε ένα φυσίγγιο για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων. Ακολούθησε η αφαίρεση των συρμάτινων παγίδων και η καταστροφή τους.

Το κυνηγετικό όπλο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, όπου ξεκίνησε η προσπάθεια ταυτοποίησης του κατόχου του και έγινε λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η διαδικασία για την ταυτοποίηση του κατόχου του όπλου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εκτός από τη δικογραφία που σχηματίζεται από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ιωαννίνων, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ κρίνει το συγκεκριμένο περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό, καθώς ο δράστης, πέραν της άσκησης παράνομης θήρας με απαγορευμένα μέσα, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη θα μπορούσε να διέλθει ανυποψίαστος από το συγκεκριμένο σημείο και να πέσει θύμα της εκπυρσοκρότησης του όπλου.

Συγχαίρει, επίσης, το κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που βρέθηκε στο σημείο, για τον απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, με τον οποίο χειρίστηκε τον εντοπισμό της παγίδας και κυρίως του παγιδευμένου κυνηγετικού όπλου.

«Απέναντι σε παρόμοιες πράξεις και λογικές, η καταδίκη είναι αυτονόητη από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, που οφείλει να θέσει στο περιθώριο τους ελάχιστους που αμαυρώνουν τη διαχρονική προσπάθεια διαφύλαξης του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου, με τη διεξαγωγή του στο πλαίσιο των κανόνων, που το διέπουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Πηγή:  aggelioforosepirou.gr

 


 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis