Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 10/04/2022

Σε μια κίνηση που δείχνει τη βαθιά απογοήτευσή του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκκαθαρίζει τις μυστικές υπηρεσίες για την αποτυχημένη εισβολή στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κορυφαίος αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο οποίος μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο στρατηγός Σεργκέι Μπεσέντα, 68 ετών, επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ήταν σε κράτηση κατ’ οίκον, ενώ τώρα έχει τεθεί σε προφυλάκιση στην περιβόητη φυλακή Λεφόρτοβο, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες για την αποτυχία στην παροχή σωστής πληροφόρησης σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, όπως υποστηρίζεται.

Ο Πούτιν κατηγορεί αξιωματούχους στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή τον έπεισαν ότι οι Ουκρανοί θα καλωσόριζαν τα ρωσικά στρατεύματα. Η κίνηση φυλάκισης του Μπεσέντα θεωρείται ως προειδοποίηση προς άλλους ανώτερους συμβούλους του Πούτιν, που αναμένεται να αναλάβουν την ευθύνη για τον τεράστιο αριθμό των νεκρών Ρώσων στην Ουκρανία.

Πούτιν

Η υπόθεση του Μπεσέντα ερευνάται από το Στρατιωτικό Ανακριτικό Τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός επί των πληροφοριών Αντρέι Σολντάτοφ, ο οποίος αποκάλυψε τη μεταφορά του στη φυλακή Λεφόρτοβο. Ο Μπεσέντα, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της FSB και υπεύθυνος για την πολιτική ανατροπή στην πρώην ΕΣΣΔ, είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία λίγο πριν από την κράτησή του.

Λέγεται πως ο Πούτιν φοβάται τη διαρροή των σχεδίων εισβολής στη Δύση και ο Μπεσέντα κρατείται μαζί με τον αναπληρωτή Ανατόλι Μπολιούχ, αλλά μέχρι σήμερα ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η τρέχουσα κατάσταση του Μπολιούχ είναι ασαφής. Ο Ρώσος ηγέτης ήταν πεπεισμένος από τις ενημερώσεις των αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών ότι τα στρατεύματά του θα ήταν ευπρόσδεκτα από τους Ουκρανούς και η νίκη θα ήταν γρήγορη. Ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωπα με σθεναρή αντίσταση.

Στη φυλακή του Λεφόρτοβο φυλακίζονταν πολιτικοί κρατούμενοι στη σοβιετική εποχή και πλέον χρησιμοποιείται συνήθως για την κράτηση υπόπτων για προδοσία. Τον περασένο μήνα ο πούτιν απέλυσε και τον υπαρχηγό της ρωσικής εθνοφρουράς. Ο Μπεσέντα ήταν επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας της FSB από το 2009.

enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis