Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 23/04/2022

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονται από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο 15χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στον Εύοσμο καθώς και ο 56χρονος πατέρας του.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η οποία θα τους απαγγείλει κατηγορίες.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια έχοντας σκυμμένο το κεφάλι χωρίς να πουν λέξη στους δημοσιογράφους.

Όπως έγινε γνωστό, 15χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, όταν τα δυο παιδιά επεξεργάζονταν τις δυο καραμπίνες που είχε ο πατέρας του στο σπίτι στον Εύοσμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Ο πρώτος αρχικά ισχυρίστηκε ότι το θύμα χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού και έπεσε αναίσθητος αλλά λίγο αργότερα παραδέχθηκε πως πυροβόλησε τον νεαρό καταλάθος.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr τα δύο παιδιά μεγάλωσαν μαζί από το δημοτικό, ενώ τη στιγμή του συμβάντος οι γονείς του 15χρονου ήταν στη δουλειά και έμαθαν για το περιστατικό από τους γείτονες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του προσώπου του και μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ».

Oι γιατροί προσπαθούσαν επί 1,5 ώρα να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο νεαρό, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση του ήταν πάρα πολύ δύσκολη.

«Στην ουσία κυνηγούσαν ένα θαύμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του GRTimes από το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες στις (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis