Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:19 | 29/10/2022

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στην εντυπωσιακή παρέλαση στην Κάλυμνο για την επέτειο του έπους του 1940, παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία και την παραλιακή, καταχειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα τα στρατιωτικά τμήματα του 5/42 ΣΕ και οι Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Καλύμνου ,καθώς και το άγημα στελεχών του Λιμεναρχείου Καλύμνου που έκλεισε την παρέλαση, που στο πέρασμα τους προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και συναισθήματα υπερηφάνειας.

Ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική  παιάνιζε  το εμβατήριο  «Περνάει ο στρατός» με τον κόσμο να χειροκρατά πραγματοποιήθηκε η διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων και των Εθνοφυλάκων του 5/42 ΣΕ και ΤΕ Καλύμνου.

Διαβάστε επίσης

Προηγείτο ο έχων το γενικό πρόσταγμα για τα στρατιωτικά τμήματα με το επιτελείο του και η ιστορική πολεμική σημαία του 5/42 ΣΕ και ακολουθούσαν τέσσερις διμοιρίες. Η δύο διμοιρίες με μόνιμα στελέχη και κληρωτούς οπλίτες του 5/42 ΣΕ και οι δύο άλλες με Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Καλύμνου.

Την παρέλαση έκλεισε η διέλευση αγήματος στελεχών του Λιμεναρχείου Καλύμνου σε άψογο σχηματισμό. Προηγείτο η σημαία του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Δείτε το video από τη διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων του 5/42 ΣΕ, των Εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Καλύμνου και του αγήματος του Λιμεναρχείου Καλύμνου, που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

kalymnos-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis