Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:08 | 01/11/2021
 
Μετά από πολλά χρόνια, λόγο βλάβης του παλαιού FATS, και με προσπάθειες για την επισκευή του, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, η οποία δεν κατέστη δυνατή (η επισκευή), λόγο παλαιότητας, το τμήμα εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Θ, απέκτησε καινούργιο σύγχρονο εξομοιωτή (περιέχει δύο (2) προγράμματα εξομοίωσης: ένα (1) σκοποβολής και ένα (1) αστυνομικών σεναρίων), της εταιρείας KALLER NORDIC TRAINING AB, με έδρα τη Σουηδία, δωρεά της Εταιρείας 3M ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.
 
Θα ηθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο & διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας 3M ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε, κ. Χριστινα ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, για τη σημαντική αυτή δωρεά, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Αστυνομικών της Γ.Α.Δ.Θ, καθώς επίσης και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, για την αποδοχή της δωρεάς και για τις συνεχείς προσπάθειες του, στον να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός και τα υλικά του τμήματος εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Θ, με σκοπό την καλύτερη, σύγχρονη και αποδοτική εκπαίδευση των αστυνομικών.
 
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τμήμα Όπλων & Εκρηκτικών της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς και το Τμήμα Εργαστηρίων ( Εργαστήριο Πυροβόλων Όπλων & Ιχνών Εργαλείων), της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξαίρετη, επιστημονική και επαγγελματική δουλειά και «γνωμοδότηση» τους, ως προς το αν το συγκεκριμένο σύστημα εξομοίωσης, πληροί όλες τις τεχνικές και άλλες προδιαγραφές που απαιτούνται, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των αστυνομικών.
 
Βέβαια στην όλη αυτή προσπάθεια, υπήρχαν και «κάποιοι», λίγοι ευτυχώς, που με διάφορες δικαιολογίες, έφεραν εμπόδια στο να μην αποκτηθεί αυτό το σύστημα εξομοίωσης, με αποτέλεσμα να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανούσιας γραφειοκρατίας ( 5 μήνες περίπου και εμπλοκής 6 υπηρεσιών). Θέλω να πιστεύω ότι δεν το έκαναν «εσκεμμένα» αλλά λόγο άγνοιας, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «συγκεκριμένοι κύριοι» όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι θα «πει» ή τι είναι η εκπαίδευση των αστυνομικών, αλλά δεν έχουν ούτε και «μακρινή σχέση» με το αντικείμενο, και δυστυχώς κατέχουν «καίριες» θέσεις. Αυτό το θέμα, ας το δουν αυτοί που είναι αρμόδιοι για αυτές τις αποφάσεις και «τοποθετήσεις» σε τέτοιες θέσεις, ανθρώπων που δεν έχουν γνώση, εξειδικευμένων αντικειμένων (τεχνικών και άλλων), ως προς το αντικείμενο της αστυνομικής εκπαίδευσης.
 
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχ/κα Γεώργιο ΠΕΤΡΟΥΛΙΔΗ, Γραμματέα του Σκοπευτικού Συλλόγου Αστυνομικων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης «ΖΕΥΣ», για την αμέριστη βοήθεια που μου πρόσφερε, ως προς στην εξεύρεση και επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος εξομοίωσης.
 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ.Ευαγγελος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος του Ε.Κ.Α Θεσσαλονικης
(Δείτε το σύστημα)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis