Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 27/07/2020

Τα εύσημα απέδωσε στο κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι αποσόβησαν την απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σε συνάντηση που πραγματοποίησε μαζί τους στο Δημαρχείο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Ζέρβας συνεχάρη τους αστυνομικούς στην κατ' ιδίαν συζήτηση τους για τον υψηλό επαγγελματισμό και την αφοσίωση στο λειτούργημα που επιτελούν, τονίζοντας πως αυτές οι ενέργειες εδραιώνουν το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της πόλης.

"Βλέπετε 2 από τους 83 εξαιρετικούς υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Το εξαιρετικό έργο που επιτελούν το βλέπουμε κάθε μέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια παρόμοια δράση. Πριν από κάποιους μήνες είχε βρεθεί ένα παιδί που έφυγε από το οικογενειακό του περιβάλλον και η δημοτική αστυνομία συνέδραμε στο να επιστραφεί στους γονείς του. Η δημοτική αστυνομία, ωστόσο, επιτελεί ένα σύνθετο έργο που οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε από πιο δυσάρεστα πράγματα όπως κλήσεις, πρόστιμα και παραινέσεις όμως όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που πραγματοποιούν κάθε μέρα", δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα επισήμανε ο κ. Ζέρβας ότι θα εισηγηθεί να δοθεί στους αστυνομικούς "εύφημος μνεία", καθώς είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το έργο που επιτέλεσαν.

ds.jpg

Από την πλευρά της η δημοτική αστυνόμος κ. Ευαγγελία Στράτη σημείωσε ότι: "Στα πλαίσια ελέγχου ενός καταστήματος στην Αριστοτέλους ένα πολίτης αντιλήφθηκε έναν ύποπτο διάλογο μεταξύ του άντρα αυτού και του κοριτσιού. Εμείς ακολουθήσαμε τον άντρα με το κορίτσι και ενημερώσαμε την υπηρεσία μας, όπου ήρθαν για συνδρομή δικυκλιστές της Αστυνομίας, οπότε και προέβησαν στη συλληψη".

Επίσης τόνισε ότι: "το κορίτσι ήταν πολύ τρομαγμένο, σοκαρισμένο και έκλαιγε και προσπαθησα να την ηρεμήσω και να την καθησυχάσω".

Τέλος ο έτερος αστυνόμος κ. Πορφύρης Ευσταθιάδης υπογράμμισε πως αν οι πολίτες είναι μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών να τους ενημερώνουν προκειμένου να πράξουν τα βέλτιστα όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Ο δήμαρχος πρόσφερε φεύγοντας στους δημοτικούς αστυνομικούς που συνέδραμαν στην αποτροπή της αρπαγής της 10χρονης από μία φιάλη κρασί «Γοργόνα», από τον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης, δώρο που κάνει σε όλους όσους υποδέχεται στο γραφείο του στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων

 
 

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis