Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 16/03/2022

Σαράντα δύο ολοκαίνουργια "έξυπνα περιπολικά" προστέθηκαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στον στόλο της Αστυνομίας Κύπρου, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες για μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων στους κυπριακούς δρόμους.

Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με τελευταίου τύπου τεχνολογικά συστήματα, όπως αυτόματη αναγνώριση πινακίδων εγγραφής, ραντάρ καταγραφής ταχύτητας ενώ το περιπολικό βρίσκεται εν κινήσει, φάρους, σειρήνες και ηλεκτρονικές πινακίδες ανακοινώσεων.

Την ίδια ώρα, τα τεχνολογικά συστήματα των "έξυπνων περιπολικών" έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης του πληρώματος για οχήματα που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους χωρίς άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια και πιστοποιητικό καταλληλότητας, ενώ αναγνωρίζουν κλοπιμαία ή αναζητούμενα οχήματα.



Ο Αστυνόμος και Πρώτος Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Αστυνομίας Κύπρου Δρ. Λοϊζος Πραστίτης εξήγησε ότι τα νέα "έξυπνα περιπολικά" είναι εξοπλίσμένα με το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας TETRA που έχει αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο σύστημα ασυρμάτων της Δύναμης.

Ο κύριος Πραστίτης παρουσίασε επίσης το όχημα της Αστυνομίας που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στους κυπριακούς δρόμους το οποίο διαθέτει ηλεκτρονική πινακίδα για ενημέρωση των οδηγών σε περίπτωση τροχαίας κίνησης, ατυχήματος ή άλλους προβλήματος προκειμένου να ελαττώσει ταχύτητα.

Το ίδιο όχημα είναι εξοπλισμένο με κάμερα που καταγράφει την κυκλοφορία οχημάτων και στις τρείς λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, με δυνατότητα αναγνώρισης των οχημάτων και ενημέρωσης για τυχόν παραβάτες οδηγούς.



Ο κύριος Πραστίτης είπε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, η Αστυνομία Κύπρου θα ενισχυθεί με δύο οχήματα που θα χρησιμοποιούνται ως Κέντρα Επιχειρήσεων και πέντε αντιοχλαγωγικά οχήματα, με τα οποία θα υπάρχει δυνανότητα μεταφοράς του εξοπλισμού των μελών της Δύναμης.

Την ίδια ώρα, η Κοινοτική Αστυνόμευση έχει εξοπλιστεί με δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα.



Πηγή: alphanews.live

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis