Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 02/06/2018

Προς το Δ.Σ της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικων Ξάνθης

Θέμα: Βελτίωση όρων χορήγησης δανείων ΤΕΑΠΑΣΑ και περιορισμός αδικιών.

 

Στην τελευταία διαταγή για την χορήγηση δανείων από το ταμείο μας, το ΤΕΑΠΑΣΑ, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις που είναι άδικες για κάποιους συναδέλφους.

Η πρώτη είναι ότι δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι δεν έχουν υπαχθεί στο νομό Κατσέλη.

Εδώ θα μπορούσε να εξαιρεθούν όσοι έχουν τελεσίδικα κλείσει τις δικαστικές τους διαμάχες με τις τράπεζες, καθώς όπως ορίζει ο νόμος δεν μπορούν να υπαχθούν ξανά σε αυτόν.

Άρα, εφόσον οι συνάδελφοι έχουν υπόλοιπο μισθού πάνω από το όριο που ορίζει το ΤΕΑΠΑΣΑ θα μπορούσαν να αιτηθούν κανονικά, αφού ούτως ή άλλως απευθείας γίνεται η κράτηση του ποσού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε τι ποσό καθορίστηκε η υποχρεωτική εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας


Το ταμείο μας συμπεριφέρεται σαν τράπεζα, οι συνάδελφοι είναι στην μαύρη λίστα των τραπεζών και δεν μπορούν να πάρουν ούτε δάνειο, ούτε πιστωτική, και η τελευταία τους ευκαιρία για να αντιμετωπίσουν μια οικονομική δυσκολία ήταν το ταμείο μας.

Δεύτερος λόγος είναι ότι μπορούν να αιτηθούν δάνειο, μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Πλην όμως υπάρχουν και άλλες σοβαρές ανάγκες και εφόσον δεν είναι βοήθημα αλλά έντοκο δάνειο, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αποκλεισμοί.

Πχ μπορεί το παιδί ενός συναδέλφου να πέρασε φοιτητής και να χρειάζονται χρήματα για την εγκατάστασή του σε άλλη πόλη, μπορεί να είχε ένα ατύχημα με ευθύνη του και να μην έχει τα χρήματα να επισκευάσει το όχημά του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνάδελφος έχει πάρει οριστική απόφαση, το υπόλοιπο του μισθού του είναι αρκετά πάνω από το όριο που ορίζει το ταμείο, και πριν λίγο καιρό του έκλεψαν το μηχανάκι.

Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να πάρει ούτε 1500€ χρηματοδότηση και η τελευταία του ελπίδα, το "ταμείο" του, του δίνει την χαριστική βολή.

Την επόμενη φορά θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιοι όροι και περισσότεροι συνάδελφοί να έχουν την ευκαιρία να πάρουν το δάνειο, που προφανώς για να το αιτούνται το έχουν ανάγκη.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ανέστης
Αντιπρόσωπος ΣΚΑΞ στην ΠΟΑΣΥ

 

όλη η συλλογή των νόμων

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis