Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 07/09/2021

Συνάντηση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Μετά από πρόσκληση του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο επαφών με τους συνδικαλιστικούς φορείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε μαζί του την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η επαφή, δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά αποτέλεσε κυρίως βάση ενημερωτική προς τον Υπουργό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας. Τονίζοντας αρχικά ο κ. Υπουργός πως κυρίαρχη πρόθεσή του είναι να βρίσκεται δίπλα στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς έτσι μπορεί να επιτευχθεί και η ασφάλεια του πολίτη. Αλληλένδετη συνθήκη για την αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ. και την επίτευξη των στόχων. Επεσήμανε, πως η συνεχή και συχνή επαφή με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη βάση για την επίλυση  ζητημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε πολλά επίπεδα.  Τόνισε τέλος πως το μεταναστευτικό αποτελεί για την κυβέρνηση σημαντικό ζήτημα που την απασχολεί και σίγουρα η διαχείριση του θα απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. στο ύψιστο επίπεδο.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2021/photos21/06092021ypoyrgossyndikalistes002.jpg

Από την πλευρά μας, ενημερώσαμε τον κύριο Υπουργό, για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και τους συναδέλφους της κατηγορίας μας.

Βαθμολόγιο: Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό πως διαφωνούμε κάθετα με το προωθημένο βαθμολόγιο καθώς δεν λήφθηκε υπόψη από τον προηγούμενο Υπουργό το προταθέν βαθμολόγιο που καταθέσαμε από κοινού με την Ομοσπονδία των Ειδικών Φρουρών ( ΠΟΑΕΦ ) και το οποίο περιείχε ολοκληρωμένη πρόταση για κάθε κατηγορία προσωπικού. Δεν εστιάσαμε στην υποβάθμιση καμίας κατηγορίας και για εμάς αποτελεί τη ρεαλιστικότερη πρόταση. Στη βάση αυτή, επισημάναμε πως κάθε άλλη πρόταση που παγώνει την βαθμολογική εξέλιξη μερίδας αστυνομικών υπαλλήλων έναντι άλλων που επιλεκτικά προωθείται η εξέλιξη τους, θα μας βρει αντίθετους. Από πλευράς του κ. Υπουργού, ζητήθηκε τόσο από εμάς όσο και από την Ομοσπονδία των Ειδικών Φρουρών η εκ νέου κατάθεση της πρότασης μας για την πληρέστερη ενημέρωση του.

Μισθολόγιο: Αναπτύξαμε το νέο μισθολόγιο που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ. και που επέφερε και πάλι μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα σε όμοιο βαθμολογικά προσωπικό. Τονίσαμε πως η εισοδηματική συρρίκνωση δεν μπορεί να επιφέρει ευημερία στον αστυνομικό με τις τεράστιες υπηρεσιακές απαιτήσεις που ήδη υφίσταται το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Επικίνδυνο και ανθυγιεινό: Η αντιπροσωπεία επεσήμανε πως κατέθεσε σχετική πρόταση πριν λίγους μήνες στην αρμόδια συσταθείσα επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και τόνισε στο νέο Υπουργό την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης των αστυνομικών και συνοριακών φυλάκων στην κατηγορία αυτών των επαγγελμάτων. Ο κ. Υπουργός τόνισε για το θέμα πως είναι ήδη γνώστης και τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Επισημάναμε επιπλέον, για την θέση της Ομοσπονδία μας απέναντι σε κάθε μορφή αναστολής εργασίας μέσα από κάθε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό νέων συνοριακών φυλάκων υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και Διαχείρισης μετανάστευσης - που έχουν να δουν ενίσχυση εδώ και είκοσι έτη-, την απαίτηση των συνθηκών για περαιτέρω ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα σε υπηρεσίες που συνεχίζουν να μαστίζονται από  απαρχαιωμένο στόλο και μέσα, την αναγκαιότητα αναβάθμισης των ΤΣΦ και ΤΔΜ και της επαναλειτουργίας τους (όπου η τότε Κυβέρνηση το 2017 τις έκλεισε χωρίς να αναλογιστεί τη σπουδαιότητα τους). Τέλος καταθέσαμε και την τεράστια ανησυχία των νέων συναδέλφων μας για το υφιστάμενο πλαίσιο δόμησης της σχέσης εργασίας που έχουν με την ετήσια ανανέωση κάθε φορά αλλά και την ασύνδετη σε πολλά ζητήματα κανονιστική σχέση με το λοιπό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Κοινός τόπος μας  με τον κ. Υπουργό, η ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα τόσο στη συνοριακή γραμμή όσο και στο εσωτερικό της χώρας, απόρροια της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, αλλά και η κοινή πεποίθηση πως η χώρα μας, μπορεί να ανταποκριθεί – όπως και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν – σε δύσκολες συνθήκες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis