Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:34 | 09/05/2016

Ένα ακόμα βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων από πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με  πρωταγωνιστές νεαρούς που επιτίθενται σε αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Όπως θα δείτε κι εσείς στα βιντεοσκοπημένα πλάνα, οι αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ κάνουν κάποια βήματα προς το σημείο των αντιεξουσιαστών, όταν ένας από αυτούς κατεβάζει την κουκούλα και υπάρχει μία συνομιλία 2 δευτερολέπτων μέχρι να αυξηθεί εκ νέου η απόσταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ..

Τα συγκεκριμένα πλάνα χαρακτηρίστηκαν από ορισμένα site ως η μέγιστη απόδειξη ότι υπάρχουν "κρυφές", "πονηρές", "παρακρατικές σχέσεις" μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών ή μεταξύ αστυνομικών και μυστικών αστυνομικών που έχουν εισχωρήσει σε αναρχικούς κόλπους, με σκοπό να υλοποιήσουν στοχευμένες προβοκάτσιες.

Τα συμπεράσματα αυτά είναι απολύτως αυθαίρετα και δείχνουν πλήρη άγνοια αναφορικά με τον τρόπο επιχειρησιακής λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ..

Για να το πούμε ακόμα πιο απλά όσοι (σκόπιμα ή μη) συνεχίζουν να συντηρούν αυτή την μακροχρόνια προπαγάνδα για τις δήθεν προβοκατόρικες ενέργειες ασφαλιτών της ΕΛ.ΑΣ. ή πολύ πονηροί είναι ή τελείως άσχετοι.

 

Δεν θα αμπελοφιλοσοφήσουμε άλλο.

Στο policenet.gr θέση έχουν μόνο τα επιχειρήματα και όσοι μας παρακολουθούν καιρό, θα έχουν κατανοήσει πως ούτε την αλήθεια φοβόμαστε ούτε την αντίθετη άποψη.

 

Η αβασιμότητα λοιπόν των όποιων ισχυρισμών καταγράφονται με αφορμή το εν λόγω βίντεο προκύπτει από τα παρακάτω:

1. Στο σημείο όπου έλαβαν χώρα τα παρακάτω υπήρχε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων.

Μερικοί από αυτούς φαίνονται ξεκάθαρα στο δεξι μέρος του πλάνου.

Ως εκ τούτου θα ήταν μάλλον ανόητο να ξεδιπλωθεί ο παρακρατικός μηχανισμός της τελευταίας 20ετίας (εδώ γελάμε ...) μπροστά τους με τόσο απερίσκεπτο τρόπο.

2. Για προβοκατόρικες ενέργειες ασφαλιτών της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται λόγος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, χωρίς βέβαια ποτέ κανείς να παρουσιάσει το οποιοδήποτε στοιχείο ή μαρτυρία.

Επιμένουν λοιπόν να υποστηρίζουν πως σε μία χώρα σαν τη δική μας, που - ας μην κρυβόμαστε - ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει συνέχεια και οργάνωση, το μόνο που υπάρχει είναι ένας σκοτεινός παρακρατικός μηχανισμός προβοκατόρων ασφαλιτών (εδώ ξαναγελάμε ...) που αντέχει σε όλες τις κυβερνήσεις και εξακολουθεί να δρα το ίδιο αποτελεσματικά με κάθε φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Δηλαδή για να σας το πούμε ακόμα πιο απλά ...

Δεν έχουμε σχολεία, δεν έχουμε νοσοκομεία, δεν έχουμε καν μια σταθερή οικονομία, ΟΜΩΣ κάποιοι συνεχίζουν να συντηρούν το παραμυθάκι ότι έχουμε οργανωμένο μηχανισμό πληρωμένων προβοκατόρων.

3. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης των ανδρών των ΜΑΤ στο εν λόγω βίντεο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί ΔΕΝ αποτελούν ομάδα σύλληψης και ως εκ τούτου δεν μπορούν στο κέντρο των επεισοδίων να εγκαταλείψουν τους συναδέλφους τους και να αγνοήσουν τις εντολές του επικεφαλής Αξιωματικού τους για περιορισμό των μεταξύ τους αποστάσεων (λόγω των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας). Αυτές είναι και οι μοναδικές αιτίες για τις οποίες οπισθοχώρησαν στα επίμαχα δευτερόλεπτα.

Όσο για το τι ακριβώς ειπώθηκε από τον αντιεξουσιαστή προς τον Αστυνομικό ... ας εξετάσουμε και το ενδεχόμενο ο μαυροφορεμένος νέος να "στόλισε" την μητέρα και τον πατέρα του ένστολου με κάποια άκρως άκομψα κοσμητικά επίθετα (βέβαια εδώ να θυμίσουμε πως πριν από αρκετά φεγγάρια όταν ένας Αστυνομικός των ΜΑΤ επιτέθηκε σε αντιεξουσιαστή που του έβρισε την καρκινοπαθή μητέρα, εκεί οι σχολιασμοί των βιντεοσκοπήσεων, έφτασαν να κάνουν λόγο ακόμα και για βασανισμό...)

 

Καλό θα είναι λοιπόν σε τέτοιου είδους πλάνα να μην είμαστε τόσο απόλυτοι ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων ...

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της "ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ" από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. και ότι στο πλαίσιο αυτής της παθητικής παρουσίας που έχει επιβληθεί στις επιχειρησιακές υπηρεσίες του Σώματος, εχθές οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δέχθηκαν πληθώρα εμπρηστικών-δολοφονικών επιθέσεων και σε πολλές περιπτώσεις κινδύνεψε η σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον κρίμα γι' αυτά τα νέα παιδιά, ορισμένα έγκυρα μέσα να υποστηρίζουν ή να υπαινίσσονται πως υπάρχουν τέτοιου είδους "κρυφές σχέσεις".

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως δεν ήταν οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ (ή κάποιας άλλης Υπηρεσίας), εκείνοι που κατήργησαν τις επιβαρυντικές διατάξεις περί κουκούλας... Άλλοι ήταν ...

Δεν ήταν οι Αστυνομικοί μας, εκείνοι που επέλεξαν να "χαρίσουν" τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε αντιεξουσιαστές, οι οποίοι τα μετέτρεψαν σε ορμητήρια επιθέσεων ... Άλλοι ήταν ...

Δεν ήταν οι Αστυνομικοί εκείνοι που αποφάσισαν να καταργήσουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ (η μοναδική υπηρεσία για την οποία ανησυχούσαν οι μπαχαλάκιδες)... Άλλοι ήταν ...

Δεν ήταν οι Αστυνομικοί εκείνοι που αποφάσισαν να αλλάζει το προσωπικό των σημαντικότερων υπηρεσιών ασφαλείας του Σώματος (Αξιωματικοί και υφιστάμενοι) σε ΚΑΘΕ αλλαγή κυβέρνησης, με συνέπεια να μην υπάρχει ουσιαστική πληροφοριακή κάλυψη σε πορείες με επεισόδια ... Άλλοι ήταν ...

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis